Έχει αρχίσει τις τελευταίες ώρες να εξαπολύεται κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μια επίθεση από πλευράς στελεχών ή ...επιρροών της ΝΔ,όπως η "Ομάδα Αλήθειας", άλλοτε με υπονοούμενα και άλλοτε με ευθείες αναφορές του στιλ «αν βγουν στον αέρα οι συνομιλίες που σου υποκλέψαμε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα»...

Τον ρυθμό τον έδωσε αρχικά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μιλώντας στον  ΣΚΑΪ όπου  «πέταξε το μπαλάκι» και στον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 Αφού εμφανίστηκε σίγουρος πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάτι να φοβηθεί, υποστήριξε ότι «στην υπόθεση δεν έχει σχέση η κυβέρνηση και η ΕΥΠ», όπως είπε ο ίδιος μετά μίλησε για «νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ.  Μια συνακρόαση που δεν έχει τίποτα το παράνομο». Και για τις παραιτήσεις των Γ. Δημητριάδη και Π. Κοντολέοντα (διοικητή της ΕΥΠ) είπε ότι «Για τις παραιτήσεις του αιτία ήταν οι λανθασμένες ενέργειές τους σε μια νόμιμη επισύνδεση. Εννοεί «λανθασμένη ενέργεια» την… αυθόρμητη ομολογία και παραδοχή του διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα ότι «ναι, τους παρακολουθούσαμε τα τηλέφωνα». Ο Γ. Δημητριάδης, γιατί παραιτήθηκε, δεν μας το λέει κανείς επίσημα.

Εκεί όμως που  ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ το "χοντραίνει", είναι η δήλωση στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή ότι «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ…» και προχωρώντας τον συλλογισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

Κατ΄ αρχάς ένας κομματικός υπάλληλος όπως ο ίδιος  γνωρίζει το περιεχόμενο της υποκλοπής; Γνωρίζει τι έλεγε ο Ανδρουλάκης και τώρα τον προτρέπει να μιλήσει ο ίδιος, γιατί κατά τα λοιπά «είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα»  αυτά που του υπέκλεψαν; Πρώτη φορά πάντως στην ιστορία των τηλεφωνικών υποκλοπών, παγκοσμίως, ο θύτης καλεί το θύμα… να βρει το θάρρος να κοινοποιήσει ο ίδιος το περιεχόμενο της υποκλοπής!
 
Top