Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων σε βάρος του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Μητσοτάκης, για να διασωθεί ο ίδιος, θυσίασε τον διευθυντή του γραφείου του και τον διοικητή της ΕΥΠ, υπήρξε αρχικά ένα τεράστιο μούδιασμα. Κι ενώ σε εκείνη την πρώτη φάση, ήταν βασικό ζητούμενο από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος η διαχείριση της κατάστασης με τον πιο ανεκτό τουλάχιστον τρόπο, η εμφάνιση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ είχε τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Ως ...παρατράγουδο κανονικό, είχε κάνει χυδαίες και απαράδεκτες διαρροές για τα “προσωπικά δεδομένα” του Ν. Ανδρουλάκη και περίπου προσπαθούσε να τον παρουσιάσει από θύμα, θύτη. “Διώξτε τους κλόουν” επισημαίναμε από τη στήλη αυτή εκείνες τις ημέρες θεωρώντας ότι πρόκειται για μια παραφωνία η οποία δεν εκφράζει και δεν αντιπροσωπεύει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Δυστυχώς χθες όμως διαπιστώθηκε ότι αν μη τι άλλο δεν πρόκειται για την μοναδική παραφωνία. Σε ανάλογο μήκος κύματος εμφανίστηκε ένας από τους κορυφαίους υπουργούς. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν παύει να είναι αυτός που δίνει τον τόνο, εκμεταλλευόμενος προφανώς και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του -υπουργού και βουλευτές- έχουν σιωπήσει αποσβολωμένοι και εμβρόντητοι από τις ραγδαίες και απίστευτες εξελίξεις.

Άραγε, μέσα στον πανικό, επιχειρείται να διαμορφωθεί μια γραμμή άμυνας που περίπου αποσκοπεί στην αντιστροφή των ρόλων και αντί οι εγκαλούμενοι να λογοδοτούν να επιχειρούν αντιποίηση και μετατροπή τους σε κατηγόρους; Και ανέθεσαν στον -πάντα ...πρόθυμο- υπουργό Ανάπτυξης αυτή την ασχήμια σε συνδυασμό με τον εξίσου αήθη και επικίνδυνο υπαινιγμό του ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση γνωρίζουν τους λόγους της “νόμιμης” παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη αλλά πρέπει να παραμείνουν ...κρυφοί για λόγους “εθνικού συμφέροντος”; Ή μήπως ο κ. Γεωργιάδης αυτοσχεδιάζοντας λειτουργεί για μια ακόμη φορά ως βασιλικότερος του βασιλέως μέχρι τη στιγμή που -όπως έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν- θα αναδείξει το ταλέντο του ως πολιτικός χαμαιλέων πια;

Όποια εκδοχή κι αν ισχύει, αυτές είναι εικόνες ντροπής και αισχύνης για μια ιστορική παράταξη όπως η ΝΔ, προκαλώντας -ημέρα με την ημέρα- ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Θα το καταλάβουν επιτέλους;


 
Top