Όσοι κινούνται ειδικά το βράδυ σε συγκεκριμένους δρόμους του επαρχιακού δικτύου του Έβρου, συναντούν λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας. Το Evros-news.gr συνάντησε πάντως μέρα μεσημέρι χθες Παρασκευή 27 Αυγούστου, τρεις νεαρούς Αφγανούς στον δρόμο Διδυμοτείχου-Μεταξάδων.

Κατευθυνόμασταν με το αυτοκίνητο από το Διδυμότειχο προς το χωριό Παλιούρι, όταν στο ύψος των Βρυσικών είδαμε στην αριστερή πλευρά του δρόμου τους νεαρούς να κατευθύνονται προς Ασπρονέρι, αν και το σύνηθες δρομολόγιο είναι προς το Μαυροκκλήσι Σουφλίου. Όπως θα δείτε και στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, στην ερώτηση μας από ποια χώρα έρχονται, οι νεαροί μετανάστες απάντησαν: “Αφγανιστάν”.
Φυσικά Αφγανοί δεν περνούν μόνο τώρα τελευταία τα σύνορα μέσω του ποταμού Έβρου αλλά και της Βουλγαρίας, όπως “ανακάλυψαν” τα αθηναϊκά ΜΜΕ λόγω της επικράτησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Αυτό συμβαίνει επί μήνες και το Evros-news.gr πολλές φορές έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ σε διάφορες περιοχές του νομού, από το Τρίγωνο Ορεστιάδας ως τον ορεινό όγκο Σουφλίου, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ TO BINTEO TOY Evros-news.gr
 
Top