Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

Οι Κερκόπορτες.
Οταν ο Ερντοαν δήλωνε χτες οτι οι Ελληνες αρχισαν να πηγαίνουν πρός τις θέσεις της Τουρκιας εννοει Γιωργάκη, Ντορα, Ροζακη και ΕΛΙΑΜΕΠ, που ξιφουλκουν τις τελευταιες μερες έντονα από πάνελ, συγκεντρώσεις και δηλώσεις "να τα βρούμε με την Τουρκία", "να τα μοιραστούμε" και "να μην έχουμε μαξιμαλιστική πολιτική"! Η υποχωρητική και υπερανεκτική εξωτερική πολιτική είναι και μαξιμαλιστική γι αυτούς!

Για να ξερουμε τις Κερκοπορτες με το ονομα τους. Και τους προωθούσε χτες η ΕΡΤ με Τρεμη! Για να ξερουμε ποια είναι πραγματικά η εξωτερική πολιτική της χώρας. Γιατί οι δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων είναι ανέξοδες. Όταν θα φτάσει το γεωτρύπανο στήν ελληνική ΑΟΖ κάτω από Κρήτη και Καστελόριζο θα δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος.

Δεδομένου ότι η "αμετακίνητη ελληνική θέση" δεν τολμάει ακόμα ούτε ΑΟΖ να οροθετήσει και να καταθέσει στον ΟΗΕ και την ΕΕ, όπως έχει δικαίωμα κατά το διεθνές δίκαιο, ουτε στα 12 μίλια να πάει τα χωρικά ύδατα, όπως έχει δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο. Ωστε να πάψουν και οι Τούρκοι να έχουν άλλοθι όταν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των νησιών ότι αναγνωρίζουν μόνο τα 6 μίλια που συμβαδίζουν με της θάλασσας.

Γιατί να σε σεβαστεί η διεθνής κενότης όταν της πιπιλίζεις τα αυτιά με το διεθνές δίκαιο, την ώρα που δεν έχεις τα κότσια να το εφαρμόσεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου; Έχετε δεί ποτέ να σέβεται κανείς τον δειλό;

Και η μεγαλύτερη Κερκόπορτα είναι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που δηλητηριασμένο από την καταναλωτική αποχαύνωση και τη ραγιαδική παιδεία στα σχολεία εδώ και 25 χρόνια, θεωρεί ότι η ατομική υπόσταση είναι πιο πολύτιμη από την κοινωνική. Αυτό διδάσκεται. Ότι η αξία της ζωής του καθενός είναι πιο πολύτιμη από την αξία της ζωής του συνόλου. Ότι η ατομική αξιοπρέπεια είναι πιο πολύτιμη από την αξιοπρέπεια της χώρας. Ότι η ατομική ελευθερία είναι πιο πολύτιμη από την ελευθερία της χώρας. Ότι η ατομική του ιδιοκτησία είναι πιο πολύτιμη από την ιδιοκτησία των νησιών που διεκδικεί η Τουρκία. Μια κοινωνία που τελικά δεν έχει πρόβλημα να είναι Τούρκου ή όποιου υποτελής, αρκεί "να περνάει καλά". Μια κοινωνία ευνουχισμένη εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, πατριωτικά. Βορά στα σκυλιά κάθε ξένης οικονομικής και κατακτητικής όρεξης. Κυβερνόμενη από πιστά της αντίγραφα.
 
Top