Συμβόλαια θανάτου, ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζεται με λαθρεμπόριο τσιγάρων, καυσίμων ή ακόμη και ναρκωτικών εξετάζουν κατά σειρά προτεραιότητας οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανδρών από τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο σε γνωστή ταβέρνα της Βάρης.

Οι κινήσεις των τεσσάρων εκτελεστών και το δολοφονικό τους αποτέλεσμα καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος του καταστήματος, το οποίο αναλύουν οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", αναζητούν κι άλλο υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο και το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κασκόλ και κουκούλες μπήκαν στο κατάστημα λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής την ώρα που στο εσωτερικό του βρίσκονταν τουλάχιστον έξι παρέες πελατών. Προσέγγισαν την παρέα των δύο ανδρών, υποψήφιων στόχων που κάθονταν μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Τουλάχιστον δύο από αυτούς χωρίς ενδοιασμούς, έβγαλαν πυροβόλα όπλα και πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές εναντίον τους από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας στα κεφάλια και τα στήθη τους, ενώ οι άλλοι δύο εμφανώς οπλισμένοι επιτηρούσαν τους υπόλοιπους θαμώνες ως ομάδα υποστήριξης των δολοφόνων. Όταν τα θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο πάτωμα, εκείνοι τράπηκαν σε φυγή με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι επιβιβάστηκαν σε μαύρο όχημα και διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Άτομα που είχαν δει τα θύματα αναφέρουν σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", ότι εμφανίζονταν ευκατάστατα, ενώ στη συγκεκριμένη ταβέρνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κάτι που φαίνεται να γνώριζαν οι δράστες. Οι αξιωματικοί θα προβούν σε κατ' οίκον έρευνες των θυμάτων εξετάζοντας ευρήματα και στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ ανασύρουν τους φακέλους τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχαν απασχολήσει ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές.

 
Top