Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας από την Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ΑμεΑ. Με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς Εμάς» οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συγκεντρωμένοι φορώντας λευκά γάντια διαμαρτυρήθηκαν για την εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ.

«Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του "Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς" και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Σημειώνεται ότι σχετική στάση εργασίας από τις 11.00 έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (έως τη λήξη του ωραρίου) και η ΓΣΕΕ (έως τις 15.00) προκειμένου τα μέλη τους να λάβουν μέρος στη διαδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top