Ένας Ολλανδός ξυλουργός θέλησε να κατασκευάσει μια σύγχρονη κιβωτό του Νώε, σε πραγματικές βεβαίως διαστάσεις και το κατόρθωμά του ζυγίζει 2.500 τόνους.

Το βιβλικό πλοίο του Johan Huibers είναι πλήρως εξοπλισμένο, διαθέτει ακόμα και ξύλινα ζώα και κατασκευάστηκε πριν από έξι χρόνια, κοστίζοντάς του σχεδόν 1.6 εκατομμύρια δολάρια και έχει γίνει πια μια διάσημη ατραξιόν στην πόλη Dordrecht, νότια του Άμστερνταμ.

Αλλά ο Huibers έχει άλλα σχέδια για το δημιούργημά του• σκοπός του είναι να πλεύσει με την κιβωτό στη «γη του θεού» και αναζητά δωρεές από καλούς Σαμαρείτες για να φτάσει εκεί.


«Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά πιστεύω όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό το βιβλίο», δήλωσε υποδεικνύοντας το ολλανδικό αντίγραφο της εβραϊκής βίβλου. Ο Γιόχαν Χούιμπερς τώρα ψάχνει περίπου 1.3 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να μπορέσει να ταξιδέψει στο Ισραήλ με τη σύγχρονη κιβωτό του.

H κιβωτός έχει μήκος 125 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και ύψος 23 μέτρα. Μέσα στην κιβωτό υπάρχουν αντίγραφα ζώων όπως αναφέρεται και στην Βίβλο και είναι στην διάθεση των επισκεπτών. Τα ξύλινα αυτά ζώα εκτείνονται σε 5 ορόφους.

“Μου αρέσει η χώρα και οι άνθρωποι. Δεν υπακούν, κάνουν ό,τι θέλουν, οδηγούν σαν τρελοί, σπρώχνουν ενώ περιμένουν στην ουρά και δεν ακούνε κανένα. Ακριβώς όπως εγώ”, προσθέτει μιλώντας για τους Ισραηλίτες.


Ο Huibers σχεδίαζε να ταξιδέψει με την κιβωτό στην Βραζιλία αλλά δεν τα κατάφερε καθώς το κόστος για ένα τόσο μακρινό ταξίδι ήταν περίπου 2 εκατομμύριο ευρώ. Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να μαζέψει μερικές χιλιάδες ευρώ. Όμως, ελπίζει ότι θα πετύχει το όνειρό του.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

 
Top