Aρίστευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19,376 μόρια, που τον βάζουν πρώτο από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ένα παιδί γεμάτο όνειρα που δουλεύει στη ρεσεψιόν τουριστικής επιχείρησης για να βγάλει το χαρτζιλίκι του για το καλοκαίρι!

«Δεν το περίμενα αρχικά ότι θα τα είχα πάει σε τέτοια έκταση καλά. Περίμενα έναν βαθμό που θα με έβαζε στην Ιατρική, που ήταν και η επιλογή μου, όμως ήταν μία έκπληξη και για μένα!» μας λέει στα πρώτα του λόγια και με ευγένεια ο Ευαγγελινός Μιχελής. Έμαθε ότι αρίστευσε εν πλω. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πώς έμαθε τον βαθμό του στις Πανελλήνιες. Όπως μας είπε:

«Βρισκόμουν με φίλους στο καράβι της επιστροφής από διακοπές στην Πάρο. Ψάχναμε στο ίντερνετ, όμως είχε πέσει η σελίδα του Υπουργείου. Είχαμε το τηλέφωνο μία καθηγήτριας και μας είπε τα ευχάριστα νέα εν πλω. Μάλιστα όλοι όσοι είχαμε πάει διακοπές περάσαμε και ήταν η καλύτερη κατάληξη για τις διακοπές μας».



Ο Ευαγγελινός Μιχελής είναι από τα Δενδρίνατα Πυλάρου, σχολείο πήγαινε στο Γενικό Λύκειο Σάμης, έχει άλλα 7 αδέλφια μικρότερα, και γενικά είναι ένα παιδί που από μικρός έχει ξεχωρίσει για το ενδιαφέρον του για τα γράμματα και τον πολιτισμό. Μάλιστα είναι εγγεγραμμένος στην Φιλαρμονική Σάμης της ΚΕΔΗΚΕ «Θέμος Αμούργης», στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Ευφημία «Το Φανάρι», ενώ βοηθούσε τα παιδιά το συλλόγου στο σκάκι!

«Το όνειρο μου είναι να κάνω μία καινοτομία. Να προχωρήσω λίγο παραπέρα. Σε κάποιο εργαστήριο, σε κάποια έρευνα» λέει

Ο Ευαγγελινός συμμετείχε μαζί με άλλους Κεφαλονίτες στο πρόγραμμα Euroscola, παίρνοντας μέρος σε ένα διαγωνισμό έκθεσης για την Ε.Ε. με την καλύτερη επίδοση των συμμετεχόντων, που προέρχονταν από όλα τα Ιόνια.

«Πέρσι έγινε ο διαγωνισμός Euroscola γράψαμε μία έκθεση με θέμα: «Τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Ευρωπαίου Πολίτη» . Μαζί με άλλα 23 παιδιά από την Περιφέρεια πήγαμε στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο. Από την Κεφαλονιά ήμουν εγώ και άλλοι τρεις Κεφαλονίτες από το Ληξούρι… Όλο αυτό μου άφησε την εμπειρία ότι μπορείς να βρεις συνθέσεις μεταξύ των λαών . Να καταλάβεις το μοτίβο της πραγματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι πρεσβεύει και τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό όλο σίγουρα με βοήθησε. Ένιωσα ότι μπορώ να κάνω μία διαφορά με το έναν ή τον άλλο τρόπο. Σε αυτό το διαγωνισμό την Euroscola, με ώθησε και με παρότρυνε ο αείμνηστος διευθυντής του ΓΕΛ Σάμης, Παύλος Βασιλάτος ».

Στην κλισέ ερώτηση που κάνει πάντα ένας δημοσιογράφος για το πόσες ώρες διαβάσματος είχε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, ο Ευαγγελινός δεν θέλει να το «παίξει» δήθεν. Παραδέχεται ότι ειδικά τον τελευταίο καρό διάβαζε πολλές ώρες της ημέρας

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πέρυσι διάβαζα 2-3 ώρες το πολύ την ημέρα. Φέτος ξεκίνησα με 4-5 ώρες αρχικά, αλλά μετά από τον Μάρτιο διάβαζα 7-9 ώρες την ημέρα».

Ο Ευαγγελινός, έχει έναν καλό λόγο για όλους όσους τον στήριξαν σε αυτή την προσπάθειά του.

«Ήμασταν μια πολύ δεμένη παρέα στο σχολείο στο Γενικό Λύκειο Σάμης που ήμασταν σαν μια οικογένεια . Στη Σάμη είμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, πιο δεμένοι. Φυσικά με στήριξε η οικογένειά μου που είμαστε 8 αδέλφια συνολικά, εγώ είμαι ο μεγαλύτερο. Με στήριξαν επίσης οι καθηγητές μου, που πολλές φορές και εκτός μαθήματος μας βοηθούσαν αφιλοκερδώς και με στήριξε με την αγάπη του και ο κόσμος της περιοχής μου και αυτό το ένιωσα πραγματικά. Ένα αληθινό ενδιαφέρον».

Οι βαθμοί του Ευαγγελινού ζαλίζουν… Έκθεση 18,8, Βιολογία 19, Φυσική 20, Χημεία 19,8! Ο ίδιος παραδέχεται για τα μαθήματα:

«Μου αρέσει η Έκθεση και το να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, αλλά στο πλαίσιο των εξετάσεων πρέπει να είσαι σε όλα καλός». Η ιδέα της Ιατρικής, στο μυαλό του, προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια: «Γενικά δεν είχα κάποιο πλάνο. Δεν είχα κάποιο όνειρο από μικρός, προέκυψε όταν σκέφτηκα ποιος θα ήταν ο σκοπός του επαγγέλματος που θα έκανα. Και εγώ ήθελα να βοηθάω. Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο και να μπορώ να τον κάνω πιο χαρούμενο . Πιστεύω ένας γιατρός έχει ευθύνη και ένα καθήκον να κάνει τους ανθρώπους καλά. Την απόφαση για να ακολουθήσω την Ιατρική την πήρα στην Β’ Λυκείου».

Όσο για το μήνυμά του σε όσους πέρασαν, αλλά και σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους τους. «Συγχαρητήρια σε όσους πέρασαν και σε όλα τα παιδιά που πέρασαν αυτή την διαδικασία και πέτυχαν σε σχολές. Οσοι δεν πέτυχαν να μην απογοητεύονται, είναι μία προσπάθεια δική τους και μπορεί τώρα μην πέρασαν εκεί που ήθελαν, αλλά αν συνεχίσουν να προσπαθούν θα έχουνε ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν την προσπάθεια στο μέλλον».

Πηγή: inkefalonia.gr
 
Top