Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης για τη δημιουργία χώρου εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας στην περιοχή των πρώην στάβλων Παπάφη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Στο συγκρότημα θα εξυπηρετηθούν χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας (Βρεφονηπιακός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας), αθλητισμού (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο), πολιτισμού (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Κοινωνικών Εκδηλώσεων, Χώρος Μνήμης / Αρχείο Προσφυγικής Τούμπας, Δημοτική Βιβλιοθήκη / Αναγνωστήριο, Κτίριο Γραφείων) και περίθαλψης (Κοινοτικό Ιατρείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα συμπληρωθεί με τον ανασχεδιασμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.
Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, ακόμη, την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Επέκταση οδοφωτισμού και προσωρινών πεζοδρομίων στην περιοχή Αλλατίνη». Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή που συνδέει τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ με τον τερματικό σταθμό Ν. Ελβετίας - Ψελλού του Μετρό, η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες, η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και η εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των δημοτών, όπως επίσης και η δημιουργία ασφαλούς διέλευσης των πεζών με την κατασκευή προσωρινών και μονίμων πεζοδρομίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top