Η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου είναι γεγονός. Το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες, ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρωθυπουργού,. Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία αναγορεύθηκε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications - BUPT) την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Air China θα συνδέει από σήμερα τις δύο πρωτεύουσες δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200, και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2.30 και φθάνουν στην Αθήνα στις 8.15. Οι πτήσεις από την Αθήνα στις 14.15 και φθάνουν στο Πεκίνο στις 4.30 της επομένης.

Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Το 2017 σηματοδοτεί την 45η επέτειο διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Ελλάδας.

Αξιοσημείωτο είναι δε οτι, το νέο δρομολόγιο αποτελεί μεγάλο σημείο αναφοράς, όχι απλώς για τη συνεργασία σε επίπεδο συνεργασίας της πολιτικής αεροπορίας αλλά και σε επίπεδο διμερών σχέσεων. Επιπλέον καθιστά την Ελλάδα έναν τοπικό κόμβο μεταφορών, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις για επαγγελματικά ταξίδια, τους τουρίστες και τους φοιτητές από τις δύο χώρες.

Πηγή: enikonomia.gr

Πηγή φωτο: @ATH_airport/Twitter

 
Top