Δύο ορθόδοξοι ιεράρχες που είχαν απαχθεί από ενόπλους τον Απρίλιο του 2013 έξω από το Χαλέπι, ενδέχεται να είναι ζωντανοί και φυλακισμένοι στη Ράκα, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων sputnik σε τηλεγράφημά του.

Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι και τον συροϊακωβίτη μητροπολίτη Γιοχάνα Ιμπραήμ, για τους οποίους υπήρχαν φόβοι ότι οι απαγωγείς τους είχαν δολοφονήσει.

Το φθινόπωρο του 2013 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ιβανόφ είχε ενημερώσει τον τότε ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες πως οι δύο ιεράρχες ήταν ζωντανοί.

Σήμερα, το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι οι δύο μητροπολίτες είναι ζωντανοί και παραμένουν φυλακισμέοι στη Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του την ηγουμένη της μονής του Αγίου Ιακώβου που βρίσκεται στη δυτική Συρία. «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ιεράρχες είναι στη Ράκα και ανησυχούμε για τις ζωές τους. Προσευχόμαστε για τη ζωή τους πριν την τελική επίθεση (της Διεθνούς Συμμαχίας) στη Ράκα» δήλωσε στο sputnik η ηγουμένη Αγνή Μαριάμ Σαλίμπ.

 
Top