ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 14-11 

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νόμος Παππά για τα κανάλια με ψήφους 14-11 και ως εκ τούτου καταργείται η μέχρι στιγμής διαδικασία.

Κανονικά τα χρήματα του διαγωνισμού επιστρέφονται στους πλειοδοτήσαντες και οι Ε.Μαρινάκης και Ι.Σαββίδης μένουν χωρίς κανάλι, εκτός και αν αγοράσουν ή εισέλθουν ως συνεταίροι σε κάποιο από τα υπάρχοντα.

Υπάρχει και μία εκτίμηση που λέει ότι σε Σκάϊ και Αντέννα, θα παρακρατηθούν τυχόν οικονομικές υποχρεώσεις πριν τους επιστρέψουν τα λεφτά.

Με την απόφαση του ΣτΕ ο νόμος Παππά ουσιαστικά αποσύρεται εξ ολοκλήρου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο, μετά από συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. 

Ουσιαστικά επικράτησε η άποψη ότι η κρίση περί αντισυνταγματικότητας και η ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΡΣ πρέπει να σηματοδοτεί την απόλυτη ακύρωση του νόμου Παππά και ως εκ τούτου την ουσιαστική κατεδάφιση του νόμου και των συνεπειών που έχουν παραχθεί από τον διαγωνισμό για τις άδειες.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες είναι άκυρος και ως μη γενόμενος. Τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με την προσωρική άδεια.

Το κτύπημα για την κυβέρνηση είναι πολύ ισχυρό, αν και δεν λείπουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι "Την βολεύει η εξέλιξη" όσο και αν ακούγεται παράδοξο...

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε προβλέψει την πιθανή εξέλιξη, είχε ετοιμάσει νέο νόμο (!) τον οποίο θα καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειρισμός του θέματος θα παραμείνει στα χέρια του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στο οποίο "βράζουν" κατά των δικαστών του ΣτΕ για την απόφασή τους αυτή.
 
Top