Το «πράσινο» φως για τη δόση των 1,7 δισ. ευρώ, που υπολείπονταν από τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, έδωσε το EuroWorking Group.

Οι εκπρόσωποι των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση των υπόλοιπων 1,7 δισ. ευρώ, αφού εξέτασαν τα στοιχεία της Αθήνας, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, μία εκκρεμότητα εξαιτίας της οποίας το Eurogroup στις 9 Οκτωβρίου είχε εγκρίνει μόνο την εκταμίευση των 1,1 δισ. ευρώ.«Είναι βέβαιη η θετική απόφαση σήμερα» είχε αναφέρει νωρίτερα αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά το τέλος των πρωινών διαπραγματεύσεων στην Αθήνα με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη συνεδριάζει το συμβούλιο του ESM, που αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση συνολικά των 2,8 δισ. ευρώ. Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο κ. Χουλιαράκης.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας η έκθεση των θεσμών για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων που συνδέονται με το 1,1 δισ. ευρώ.

Η εισήγηση για το 1,1 δισ. ευρώ των 15 προαπαιτούμενων είναι θετική, ωστόσο ζητείται επιτάχυνση στην ολοκλήρωση των αλλαγών στα Δ.Σ. του υπερταμείου και των τραπεζών αλλά και στα ενεργειακά θέματα.
 economy365
 
Top