Το πολιτικό φλερτ του Βασίλη Λεβέντη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου άναψε τις πρώτες φωτιές στο...
στρατόπεδο της Ενωσης Κεντρώων, που κινείται πλέον ανοιχτά σε σκηνικό εμφυλίου.

Η τακτική των προσεγγίσεων με το Μέγαρο Μαξίμου, την οποία έχει μετατρέψει σε… λάβαρο ο κ. Λεβέντης, αποτέλεσε αφορμή να οδηγηθεί σε παραίτηση και αποχώρηση ο μέχρι και χθες εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη μέσω μιας επιστολής-φωτιά κάνει λόγο για «παλαιοκομματικές διαδικασίες», οι οποίες έχουν φωλιάσει στην Ενωση Κεντρώων, με τη διαφωνία του τέως, πλέον, εκπροσώπου και τις αιχμές για τη στρατηγική του προέδρου να ανοίγουν το φάσμα της περιδίνησης.

«Για ένα χρόνο ακριβώς, όσο κι αν πάλεψα, όσο κι αν διαφοροποιήθηκα ευθυγραμμιζόμενος πάντοτε με τις απαιτήσεις της φτωχοποιημένης μας κοινωνίας, όσο κι αν αντέδρασα για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κόμματος, υπήρχαν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που φώλιαζαν και στην Ενωση Κεντρώων, δυστυχώς. Ως άνθρωπος που επιζητεί την ανανέωση σε πρόσωπα, πρακτικές και αντιλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου καθώς και την εύρεση της ελπίδας που τόσο επιθυμούσα να δω στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, και παρά το εξασφαλισμένο πολιτικό μου μέλλον στην Ενωση Κεντρώων, αποχωρώ προκειμένου να μην παραβώ ούτε στο ελάχιστο αυτά για τα οποία προσχώρησα», ανέφερε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Καλλιάνος γίνεται ιδιαίτερα αιχμηρός έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα (εμμέσως λοιπόν και κατά του κ. Λεβέντη για την προσέγγιση με το Μαξίμου). Ο τέως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας «διέλυσε τη χώρα» και «αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος», συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να βαδίσει αντίθετα στα «πιστεύω» του όντας έμμεσος υποστηρικτής του.

«Αποχωρώ με τη συνείδησή μου ήσυχη γιατί θεωρώ πως έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να ακουστεί η φωνή της λογικής στα αφτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών μας. Παραμένω όμως δίπλα στην κοινωνία και θα αποδοκιμάζω με όλη μου τη δύναμη αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα δίνοντας από τη μεριά μου συνεχώς συγκεκριμένες λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν της Ελλάδα μας. Θα είμαι επίσης απέναντι σε αυτούς που έταζαν την ελπίδα και έφεραν το χάος. Δεν συμβιβάζομαι όμως με τίποτα, οφείλω να πω μόνο την αλήθεια στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και αυτή είναι ότι απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα “πιστεύω” μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα “ναι μεν, αλλά…”, αυτό δεν οδηγεί πουθενά», υποστήριξε ο κ. Καλλιάνος. Οι βολές, δε, κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων οικοδομούν και την καταληκτική παράγραφο της επιστολής του. «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου με την πλειοψηφία των Ελλήνων ενάντια σε μια κυβέρνηση που απογοήτευσε τους Ελληνες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που δεν είπε ποτέ αλήθεια στο λαό, που διέλυσε τα όνειρα όλων μας, για να υπάρξει μια νέα και αξιόπιστη λύση που να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι μόλις την Κυριακή ο κ. Καλλιάνος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη «Real», αφού απαρίθμησε τις ψεύτικες υποσχέσεις, είχε αναφέρει και τα εξής:

«Τον Πινόκιο τον έβλεπα μικρός στα παραμύθια. Τώρα μεγάλωσα και θέλω να ακούω και να βλέπω αλήθειες, να ελπίζω με βάση τις δυνάμεις μου, να βοηθώ τους πολίτες και να μη χαϊδεύω αφτιά. Ο Πινόκιο αποτελεί παρελθόν, τώρα έχουμε δουλειά μπροστά μας γιατί κάποιος πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που στήθηκε εις βάρος του ελληνικού λαού».

Πηγή
 
Top