29.8.16

ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» 20% για 2,3 εκατ. Ελληνες...

ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» 20% για 2,3 εκατ. Ελληνες

Ανέβηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά...

Μέχρι 20% μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο για 600.000 φορολογούμενους που ήδη πλήρωναν αρκετά.

Αυτά περιλαμβάνει ...η «δικαιότερη» κατανομή του φόρου που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο σταθερός εισπρακτικός στόχος των 3,3 δισ. ευρώ, ο οποίος θα παραμείνει για πάντα, αφού ακόμα κι αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με κάποιον άλλο φόρο ακινήτων, όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η αγωνία για το τελικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε πολίτης τελείωσε, καθώς ολοκληρώθηκε σε περίπου 3 ώρες, η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, που ξεκίνησε λίγο μετά μεσάνυχτα της Κυριακής.  Για τους σχεδόν 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες (από τους συνολικά 7,3 εκατομμύρια) η μείωση των αντικειμενικών τιμών αποδεικνύεται δώρον άδωρον, αφού τελικά θα πληρώσουν ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό φόρου σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ετσι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ που θα επιβληθεί θα ανέρχεται σε 3,344 δισ. ευρώ.

πηγη
 
Top