Οι "Spirit" μία psychedelic μπάντα από το LA διεκδικεί το πασίγνωστο τραγούδι "Stairway to Heaven", ένα από τα hits που εκτόξευσαν τους Led Zeppelin στην κορυφή των charts και της μουσικής ιστορίας το 1971. Οι Spirit υποστηρίζουν πως το τραγούδι κλάπηκε από αυτούς...



Μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαμάχης, ένας δικαστής στο LA αποφάσισε να μην πάρει αυτός την απόφαση, αλλά να την αφήσει σε ενόρκους, την 10η Μαΐου.

Η υπόθεση αφορά μόνο τους Robert Plant και Jimmy Page οι οποίοι και έγραψαν το τραγούδι. Ο John Paul Jones δεν είναι μέρος της μήνυσης.

Σύμφωνα με τον δικαστή ο Gary Klausner, δικηγόρος των Spirit δεν κατάφερε να παρουσιάσει στοιχεία αδιαμφισβήτητης ομοιότητας αλλά έχει επιτύχει στο να οδηγήσει το θέμα σε δίκη η οποία θα αποφασίσει για τις διεκδικήσεις αυτές.

Το τραγούδι των Spirit λέγεται "Taurus" και ηχογραφήθηκε το 1967. Ο Klausner ανέφερε πως οι Zeppelin ηχογράφησαν το τραγούδι τους μεταξύ 1970 και 1971, αλλά υπογράμμισε πως έκαναν το ντεμπούτο τους ως support group των Spirit σε συναυλία τους το 1968.

Αν και ο κιθαρίστας των Spirit, Randy Wolfe ποτέ δεν έκανε μήνυση όσο ζούσε, ένας θεματοφύλακας του μουσικού έχει κινήσει όλη αυτή την διαδικασία.




 
Top