Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε απρόσμενα τον Απρίλιο με το ποσοστό ανεργίας να διατηρείται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 25 ετών, ενισχύοντας τις...




προσδοκίες ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίζει να είναι κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης φέτος.

«Η ανεργία μειώθηκε περαιτέρω λόγω της εαρινής ανάκαμψης», δήλωσε σήμερα ο Φρανκ-Γιούργκεν Βάισε, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 στα 2,706 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Απασχόλησης, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διατηρηθεί αμετάβλητος.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε στο 6,2%, το χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Ξεχωριστή έκθεση της ομοσπονδιακής στατιστικής αρχής της χώρας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε ότι η εποχικά προσαρμοσμένη απασχόληση, όπως υπολογίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, αυξήθηκε κατά 44.000 στα σχεδόν 43,4 εκατ. άτομα τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση αναμένει ο αριθμός των απασχολουμένων να ανέλθει φέτος στα επίπεδα ρεκόρ των 43,5 εκατ. και σχεδόν να αγγίξει τα 44 εκατ. το 2017. Αυτό αναμένεται να τροφοδοτήσει περαιτέρω την εγχώρια ζήτηση και να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα, δίνοντας στην κυβέρνηση την δυνατότητα να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες.

«Παρά την πρόσφατη πτώση των εξαγωγών προς την Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές, η Γερμανία συνεχίζει να δημιουργεί ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας», σχολίασε ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, οικονομολόγος στην Berenberg.

 
Top