Ο αριθμός μικρών δορυφόρων και διαχειριστών δορυφόρων ανά τον κόσμο εκτοξεύονται, με αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο συνωστισμό ενός περιβάλλοντος που ήδη είναι συνωστισμένο, με πάνω από 17.000 κομμάτια διαστημικών απορριμμάτων που είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε σήμερα» ανέφερε ο Στιβ Μπρους, στέλεχος του τμήματος Advanced Systems- Mission Systems and Training της Lockheed Martin.



Η επίσημη έναρξη των εργασιών στην ατόλη Κβατζαλέιν στον Ειρηνικό, πάνω από 2.100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χονολουλού, με σκοπό την κατασκευή του νέου συστήματος Space Fence (διαστημικός φράχτης) ήταν το αντικείμενο τελετής που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο.



Το εν λόγω S-band σύστημα επίγειου ραντάρ, από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τη Lockheed Martin, προορίζεται να αντικαταστήσει το Air Force Space Surveillance System όσον αφορά στην παρακολούθηση αντικειμένων σε τροχιά και την πρόληψη συγκρούσεων στο Διάστημα.



«Ο αριθμός μικρών δορυφόρων και διαχειριστών δορυφόρων ανά τον κόσμο εκτοξεύονται, με αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο συνωστισμό ενός περιβάλλοντος που ήδη είναι συνωστισμένο, με πάνω από 17.000 κομμάτια διαστημικών απορριμμάτων που είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε σήμερα» αναφέρει ο Στιβ Μπρους, στέλεχος του τμήματος Advanced Systems- Mission Systems and Training της Lockheed Martin. «Εν συγκρίσει, όταν ενεργοποιηθεί το 2018, το Space Fence θα επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία να εντοπίζει και να παρακολουθεί εκατοντάδες χιλιάδες αντικείμενα σε τροχιά γύρω από τη Γη με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ άλλοτε, για να βοηθήσει στη μείωση του ενδεχομένου συγκρούσεων για τις σημαντικές διαστημικές υποδομές μας».



Πέρα από τις εγκαταστάσεις ραντάρ, οι εγκαταστάσεις στο Κβατζαλέιν θα περιλαμβάνουν ένα κέντρο επιχειρήσεων και ένα ειδικό παράρτημα στον σταθμό παραγωγής ενέργειας του νησιού, που θα διασφαλίζουν ότι το σύστημα θα έχει όλα όσα χρειάζεται για να παρέχει συνεχή κάλυψη του Διαστήματος.



Η εταιρεία κέρδισε το συμβόλαιο, ύψους 915 εκατ. Δολαρίων, τον Ιούνιο του 2014, για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπτυξη του συστήματος ραντάρ Space Fence. Η συνολική αξία του συμβολαίου θεωρείται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 1,5 δισ. Δολάρια, μέσα σε ένα διάστημα οκτώ ετών.



Πηγή
 
Top