Με μια μέτρια κάθοδο και μια τροχιά ευθύγραμμη οδηγήθηκε το αεροσκάφος κατευθείαν πάνω στους ορεινούς όγκους.



Με βάση αυτήν την παρατήρηση ειδήμονες και πιλότοι εκτιμούν ως ανεξήγητη την συμπεριφορά του πληρώματος του Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη την Τρίτη στα ΝΑ της Γαλλίας.



Τι μάθαμε για την τροχιά του αεροσκάφους ;



To αεροπλάνο είχε μέτρια καθοδική πορεία που αποκλείει ένα décrochage ή μια κάθοδο με την μορφή του επείγοντος.



Μια καθοδική πορεία του αεροσκάφους απαιτεί αντίδραση από μέρους του πληρώματος.Το αεροπλάνο παρένεινε σε οριζόντια τροχιά. Το αεροπλάνο συνέχισε το πτητικό του σχέδιο με εξαίρεση την απώλεια ύψους σύμφωνα με τα διοχετευμένα στοιχεία από τον serveur Flightradar24.



«Ή αλλιώς το να πηγαίνεις ολοταχώς και κατευθείαν πάνω στα βουνά δεν έχει κανένα νόημα.Όλα αυτά αντιστοιχούν σε μια δράση μη κανονική από μέρους πιλότων επαγγελματιών που είχαν όλα τα εφόδια ή σε μια απουσία αντίδρασης του πληρώματος «, εξηγεί ένας πιλότος μιας μεγάλης αεροπορικής ευρωπαικής εταιρείας.



Πώς εξηγείτε αυτήν την μη κανονική συμπεριφορά ή αυτήν την απουσία αντίδρασης εκ μέρους του πληρώματος ;



«Αν οι πιλότοι δεν εμπόδισαν το αεροπλάνο να πάει να συντριβεί στα βουνά αυτό σημαίνει ή ότι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους ή ήταν νεκροί ή αποφάσισαν να πεθάνουν είτε τους υποχρέωσαν να πεθάνουν » συμπεραίνει ένας ειδικός. «



Για την ώρα δεν μπορούμε να αποκλείοσυμε ούτε την αυτοκτόνια κάποιου πιλότου που όμως θα όφειλε να εξουδετερωθεί από τον συγκυβερνήτη του ούτε την παρουσία τρίτου ατόμου στο cockpit.



Είναι επομένως κρίσιμο να μπορέσουμε να διαβάσουμε το μαύρο κουτί και τις καταγραφές του που βρέθηκε της πτήσης που βρέθηκε.



Πηγή
 
Top