Μάλλον χάνει το χρόνο της η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που αποφάσισε χθες να στείλει επιστολή με ψήφισμα στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ζητώντας τους να πάρουν θέση γύρω από τα όσα λέει και κάνει ο αντιπεριφερειάρχης της δεύτερης, Γ. Καραμέρος.
Ο κ. Καραμέρος καταγγέλλεται για απαξιωτικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά δημάρχων μιλώντας για «παράγκα», για όσους «νοιάζονται για την κουτάλα» και για «πάρτι που τελείωσε». Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και εβδομάδες αφορά στο ποιος θα διαχειριστεί κονδύλια συνολικού ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των οποίων θα δοθεί επισιτιστική βοήθεια σε απόρους. Προγράμματα τέτοιας βοήθειας ανέπτυσσαν έως πρόσφατα εκ των ενόντων κυρίως οι δήμοι αλλά τώρα, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα να τρέχει, θέλει η Περιφέρεια να έχει τον πρώτο λόγο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως κατήγγειλαν οι δήμαρχοι Μεταμορφώσεως Μ. Καρπέτας και Λυκόβρυσης-Πεύκης Αν. Μαυρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος τούς προειδοποίησε εν ολίγοις ότι εάν δεν συνεργασθούν μαζί του και πάνε με την ΚΕΔΕ, δεν πρόκειται να δούνε στο μέλλον ούτε ευρώ από τα έργα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Για «πολιτική αστοχία» μίλησε στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ που ενέκρινε το σχετικό ψήφισμα και ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ – ασχέτως του αν τελικά δεν υπερψήφισε επειδή δεν έγιναν φραστικές διορθώσεις που ζήτησε. Τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αφενός το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο όπου η διοίκηση Δούρου αρνήθηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης ο οποίος ερωτηθείς περιορίστηκε να πει πως «δεν είναι ώρα να ξεσπάσει πόλεμος» και πως «πρέπει να υπάρχει ισορροπία». Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν πάντως ευκαιρία να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και όλα δείχνουν ότι κάποιοι ετοιμάζονται να εμφανίσουν ως κυβερνητική πολιτική το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εξασφάλισαν πέρυσι οι δήμοι, αλλά θα διαχειριστεί φέτος στην Αττική η Περιφέρεια...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
Top