Σοκ προκάλεσε το Ελληνικό Βέτο (και το όχι) σε νέες κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία! Με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, να μην κρύβουν την δυσαρέσκειά τους και τους προβληματισμούς τους γι αυτην την Ελληνική κίνηση.



Αρκετά ξένα ΜΜΕ στα δημοσιεύματά τους, ήταν καυστικά, επικριτικά και κατηγορούν την νέα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για φιλορωσική στάση! Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα του Γερμανικού n-tv με τίτλο: Η Ελλάδα; Ειναι ο Δούρειος Ίππος της Ρωσίας και του Πούτιν, στην ΕΕ;»



Το δημοσιευμα του Γερμανικου n-tv, αναφερει τα εξης… Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν για επιβολη νέων κυρώσεων προς την Ρωσία. Αλλα η νεα κυβέρνηση της Ελλάδας ανατίναξε τη συνάντηση στον αερα. Παραδόξως, Μόσχα και Αθήνα, Πούτιν και Τσίπρας διατηρούν και εχουν πάντα μια ιδιαίτερη σχέση.



Ο Ευρωβουλευτής από την Εσθονία Tunne Kelam ανησυχεί και δηλωσε: δεν μου άρεσε το γεγονός ότι το ελληνικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ εχει πλέον ένα σημαντικό λόγο στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική: «Η Ελλάδα θα μπορούσε τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ να ειναι ενας Δούρειος Ίππος», προειδοποιεί.



Η Πρώτη σύγκρουση Ελλαδας, ΕΕ, εγινε στις 29.01.15 και ωρα 1:48 οταν ο Τσίπρας αντιτίθεται και συγκρουεται με την ΕΕ για τις προγραμματισμενες κυρώσεις κατα της Ρωσιας!



Πιστεύουμε οτι υπαρχουν πολλοί λόγοι που η Αθήνα θα διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ΕΕ στο μέλλον, όταν πρόκειται για τις σχέσεις με τη Μόσχα. Η Ελλάδα τασσεται υπερ σε μια πολύ δυσκολη στιγμή στην Ρωσία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ως το κυβερνών κόμμα και το δεξιό λαϊκιστικο ΑΝΕΛ ως εταίρος του συνασπισμού, θα καλλιεργησουν μια ισχυρη οικονομική σχέση με την Ρωσια, που ούτως ή άλλιως, οι μεταξύ τους σχέσεις συνδεονται ιστορικα!






Το Γερμανικο δημοσιευμα του n-tv συνεχιζει, αναλιόντας τις κοινες ιστορικες και θρησκευτικες αξιες που ενώνουν Ελλαδα, Ρωσια!



Οι Ρωσια ειναι η μονη που επέκρινε την «λιτότητα» από τις Βρυξέλλες στην Ελλαδα, με πολλους Ρωσους ολιγαρχες να σπευδουν να αγοράσουν ξενοδοχεια στην παραλια της χαλκιδικης. Ο Μεγιστάνας Dmitry Rybolowlew αγόρασε ως δώρο για την κόρη του λόκληρο το νησί Σκορπιός. Ανάμεσα στους πιο γνωστους ολιγάρχες περιλαμβάνουν επίσης και ο Ιβάν Σαββίδης που αγορασε το 2012 την ποδοσφαιρικη ομαδα της θεσσαλονικη ΠΑΟΚ! Η Ρωσία ήθελε να προστατεύσει την Ελλάδα, εκείνη την δύσκολη εποχή.



Οι καλές οικονομικές σχέσεις Ελλαδας,Ρωσιας συνεχίζονται με επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, και ειδικότερα για τους Έλληνες αγρότες η Ρωσία είναι επίσης μια σημαντική αγορά ,συνολικά η χώρα εξήγαγε το 2013 εμπορεύματα αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ για τη Ρωσία,που αποδεικνυεται για την Ελλαδα, φίλος με πολλή αμοιβαία κατανόηση!



Στην συνεχεια το Γερμανικο Δημοσιευμα του n-tv επιτιθεται στον Α.Τσιπρα, γραφοντας τα εξης : Η εικόνα της Ελλάδας ως δούρειος ίππος της Μόσχας. Την επελεξε ο Α.Τσιπρας χωρις αμφιβολια για να πραγματοποιήσει τα δικα του συμφεροντα. Οι Έλληνες δεν επελεξαν (εξελεξαν) στις εκλογες τον ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική που θα εφαρμόσει έναντι της Ρωσίας. Αλλα για μια αλλαγη της οδυνηρής πολιτικης, και παραμονης της Χωρας στο ευρω! Ο Τσιπρας στηρίζεται στον Πουτιν με μια διαφορετική στρατηγική, χρησιμοποιώντας αυτην την ειδική σχέση με τη Μόσχα ως μοχλό στην πολιτική διάσωση του!



Πραγματικα γραφοντας αυτο το Αρθρο αναρωτιέμαι : Μα αυτη η Γερμανοι, δεν εχουν διδαχθει ακομα απο την ιστορια, και τα τεραστια ιστορικα τους λαθη<> τι θελουν?! Να γυρίσουμε στον ψυχρο πολεμο! Η να γινει Γ παγκοσμιος πολεμος,και ολα αυτα για την Κριμαια και το Ντονετσκ?



Ηθελα να ηξερα ο ιδιος πονος τον Σύμμαχο μας, τον πηρε και για την Κυπρο; Και εκει το ενα τριτο του νησιου τελει υπο κατοχη, που ειναι η κυρωση της ΕΕ προς την Τουρκία;

Μου φενεται οτι εκει στη Γερμανια,θελουν να ξαναδουν παλι τα ρωσικα Τανκς να μπαινουν στο Βερολινο!



Σπύρος Πρίφτης




 
Top