Στην πρόσληψη - μέσω ΑΣΕΠ - 6.000 και πλέον υπαλλήλων προχωράει η Κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους και τις αρχές του 2015...



Οι προσλήψεις αφορούν μόνο προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στο Φοροεισπρακτικό Μηχανισμό, καθώς και στους τομείς της Ασφάλειας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.



Το epoli.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει, σήμερα, αποκλειστικάολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.



Οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014 και τις αρχές του 2015, ενώ θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.



Ήδη, η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις, που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.



Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013.



Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη «μερίδα του λέοντος» αποσπούν τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.



Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί - ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται».



Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις των 6.275 (βλέπε πίνακα), όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το epoli.gr, οι περισσότερες θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας (1.304), στο Οικονομικών (1.153), στο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (479) και στο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (299).



Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω ΑΣΕΠ.



Κάθε νέα πρόσληψη θα γίνεται αξιοκρατικά, με διαφάνεια και θα καλύπτει άμεσες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλά προσόντα. Στο πλαίσιο αυτό, αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εξετάζεται να τοποθετηθούν, είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις, που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων και των Φορέων.



Ο πίνακας με τις προσλήψεις











 
Top