Άλλη μια βόμβα γαλάζιου βουλευτή έρχεται να «ακυρώσει» την επίπλαστη αισιοδοξία της κυβέρνησης για τα φορολογικά μοντέλα που υιοθετεί και τα οποία έχουν στεγνώσει από ρευστό την ελληνική αγορά.

Μετά τις εκτιμήσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι
ένας καταπληκτικός φόρος, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει ευθέως με το θάρρος της γνώμης τους και της επιστημονικής του ιδιότητας ότι «Ο ΕΝΦΙΑ έχει τεράστιο πρόβλημα συνταγματικότητας και δεν "στέκεται" πουθενά συνταγματικά».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, στον Real Fm 97.8

«Ο ΕΝΦΙΑ έχει καταρρακώσει την κοινωνία και έχει κλονίσει την κυβέρνηση. Ο νόμος αυτός δεν μπορεί να είναι μόνιμος και είναι αδιανόητο να παραμείνει έστω και τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε:

«Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι χρειάζεται μία βαθύτερη τομή γιατί είναι από τη δημιουργία του στρεβλός και ήδη έστρεψε τα πυρά του εκεί που έπρεπε να τα στρέψει, σε αυτούς που τον κατασκεύασαν».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι θα υπάρχουν προβλήματα με το Συμβούλιο της Επικρατείας αν δεν διορθωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

«Ο ΕΝΦΙΑ είχε έρθει στη βουλή με τη μορφή της ψήφου εμπιστοσύνης. Αλλά δεν είναι αυτό το κυριότερο. Αν κοιτάξει κανείς τα πρακτικά θα δει ότι ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν είχα δίκιο ούτε εγώ ούτε άλλοι όταν λέγαμε ότι θα οδηγήσει σε αυτά τα αποτελέσματα. Αντιθέτως έλεγε ότι με τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουν περισσότεροι λιγότερο. Ή δεν ήξερε, ή γνώριζε», σημείωσε.

Πηγή: defencenet.gr
 
Top