Οι υποσχέσεις για ένα νέο ανασχηματισμό στους βουλευτές της Ν.Δ...







Ο κ.Αβραμόπουλος θα παραμείνει στον υπουργικό θώκο του Εθνικής Άμυνας μέχρι να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του ως ο νέος Έλληνας επίτροπος από τον Οκτώβριο. Συνεπώς συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετέθεταν σε μεταγενέστερο χρόνο την αντικατάσταση του από την κυβέρνηση. Τάζουν άλλωστε την ίδια στιγμή στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου επικρατεί δυσφορία και ανησυχία για τις εξελίξεις, πως θα υπάρξουν νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και άρα θέσεις για εκείνους σε μία νέα κυβέρνηση.



Το γεγονός ότι ο κ.Αβραμόπουλος απεδέχθη την πρόταση του πρωθυπουργού να μετακομίσει στις Βρυξέλλες προκάλεσε όμως και πολλές συζητήσεις αναφορικά με τη δυναμική διασφάλισης των 180 βουλευτών, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φερόταν ως ένας πιθανός υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ατού τη μετριοπαθή και συναινετική του πολιτική στάση.



Ούτως ή άλλως οι γαλάζιοι βουλευτές αντιμετωπίζουν το εφετινό καλοκαίρι ως αρχή μίας μακράς προεκλογικής εκστρατείας με ορίζοντα το Φεβρουάριο, οπότε και σύμφωνα με το Μαξίμου θα ξεκινήσει η διαδικασία της προεδρικής εκλογής και θα κληθεί η Βουλή να απαντήσει στο δίλημμα “εκλογή Προέδρου ή πρόωρες εθνικές κάλπες”.



Το Μαξίμου κάνει κι εκείνο τους σχεδιασμούς του για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, αν και φυσικά τις απεύχεται, έχοντας απορρίψει τα σενάρια “αριστερής παρένθεσης”. Στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι η εσωκομματική επικράτηση ακόμη και σε περίπτωση ήττας. Οι πληροφορίες όμως που φτάνουν στα αυτιά των σε εκλογικό συναγερμό βουλευτών, ανάβουν νέες εστίες δυσαρέσκειας, καθώς αναφέρονται κινήσεις σαμαρικών για την υποστήριξη “εκλεκτών” του Μαξίμου κόντρα σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, με καραμανλικές αναφορές και όχι θερμές σχέσεις με την ηγεσία της Ν.Δ, όπως ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Κώστας Τσιάρας.



Σημειωτέον πως πρόκειται για δύο από τους έξι βουλευτές, που υπέγραψαν την Πέμπτη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ζητώντας άρση φορολογικών αδικιών, σε μία πρώτη ένδειξη διαμόρφωσης ενός νέου ρεύματος μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, το οποίο χωρίς να βγαίνει σε αντάρτικο παίρνει σαφή ιδεολογική θέση υπέρ των “μεταρρυθμίσεων με ανθρώπινο πρόσωπο”, προαναγγέλλοντας και άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον.



*ρεπορτάζ: Βίκυ Σαμαρά/news247.gr

 
Top