Μετέωροι έμειναν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την περίφημη μεταφορά του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα το Σεπτέμβριο, στο Παρίσι αντί για την Αθήνα. Την κυβέρνηση προσγείωσε ανώμαλα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παγώνοντας το χαμόγελο στα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου
Σοφίας Βούλτεψη η οποία έσπευσε από το πρωί να πανηγυρίσει, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά του ελέγχου δείχνει πως "η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί", ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, ήταν αποκαλυπτικός: "Η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμιά τέτοια συνάντηση" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "Όπως γνωρίζετε, επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου".

Στον αντίποδα των δηλώσεων Κολομπανί, λίγες ώρες νωρίτερα η Σοφία Βούλτεψη διατεινόταν ότι η τρόικα δε θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση στης αλλαγές της ελληνικής οικονομίας. «Εφόσον είμαστε σε καλό δρόμο δεν υπάρχει λόγος για αυτή την αυτοπρόσωπη παρουσία και αυτό γίνεται αντιληπτό», δήλωνε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση εκτός ελληνικών συνόρων ήταν μία σκέψη του Πρωθυπουργού.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι "δε μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος", υποστηρίζοντας ότι "δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση".

Πηγή:  koutipandoras
 
Top