Ένα είναι βέβαιο. Όσο συνεχίζει να παραμένει στην πρωθυπουργία ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ στην εξουσία, εφαρμόζοντας την ακολουθούμενη πολιτική εξαθλίωσης, τόσο θα συρρικνώνεται το κόμμα αυτό, μέχρι την πλήρη εξαφάνισή του.

Τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ έχουν λοιπόν άμεσο υπαρξιακό πολιτικό συμφέρον να...
απομακρυνθεί το κόμμα από την εξουσία αμέσως. Θα έπρεπε μάλιστα τα ίδια να επιδιώξουν να έλθει στην εξουσία η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήρθε ο κ. Παπανδρέου το 2009. Η δεδηλωμένη πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει τη μάχη παραμένοντας στο ευρώ και προφανώς στα μνημόνια, θα οδηγήσει σε εξαφάνιση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρης της Αριστεράς στην Ελλάδα, όπως οδήγησε στην εξαφάνιση του σοσιαλισμού. 

Επομένως, όφελος για τα πολιτικά τζάκια είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην εξουσία. Διαφορετικά, όσο παραμένουν στην εξουσία και φθείρονται ταχύτατα, θα εξαφανιστούν και τα ίδια. Έτσι, όταν μετά θα έχει καταρρεύσει η Αριστερά, θα ψάχνουν να βρουν τρόπο να επανέλθουν στην εξουσία, όπως προσπαθούν οι 58 του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα μπορούν. Η τωρινή φθορά τους θα αποδειχθεί καθοριστική. Τα πράγματα τότε θα έχουν αλλάξει και νέες δυνάμεις θα έχουν αναδειχθεί. Τα πάντα σήμερα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Η επιμονή λοιπόν του κ. Σαμαρά να πρωθυπουργεύει και η επιμονή του κ. Βενιζέλου για επιμήκυνση της πολιτικής παρουσίας του, καταστρέφουν με μαθηματική ακρίβεια τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ.

ΥΓ. Εννοείται, ότι δεν χαλάει καθόλου το λαό η εξαφάνιση των πολιτικών τζακιών της ΝΔ, απεναντίας. Καλύτερα θα ήταν να αποσύρονταν από μόνα τους το ταχύτερο για να γλιτώσει η Ελλάδα. Το άρθρο κάνει απλά μια διαπίστωση του τι θα συμβεί.
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4843.html
 
Top