Mε τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία κλειστά, με πολλές ακυρώσεις πτήσεων και με τις αρχές να απευθύνουν εκκλήσεις προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, οι ανατολικές πολιτείες της Αμερικής προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων και ψύχους.
Το πολικό μέτωπο που αναμένεται –που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις έως και τα 30 εκατοστών–, θα πλήξει όλες τις ανατολικές ακτές από τη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά) έως τα νότια της Νέας Αγγλίας (στα βορειοανατολικά), ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Οι χιονοπτώσεις, οι οποίες ήδη πλήττουν τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, θα συνοδεύονται από τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο βορειανατολικό άκρο της χώρας (στο Μέιν, στη Μασαχουσέτη, στο Νιου Χάμσαϊρ, στο Βερμόντ, στο Ρόουντ Άιλαντ, στο Κονέτικατ).
Οι θερμοκρασίες αυτές, που είναι κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα διαρκέσουν έως το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.
 
Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον έκλεισαν για σήμερα, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί το Γραφείο Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (OPM).
Χιλιάδες σχολεία κατά μήκος των ανατολικών ακτών δεν άνοιξαν σήμερα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.Com περίπου 3000 πτήσεις ματαιώθηκαν και 4000 αναβλήθηκαν ή καθυστέρησαν.
 
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς να «αποφύγουν κάθε μη απολύτως απαραίτητη μετακίνηση», καθώς διατρέχουν κίνδυνο τόσο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, όσο και εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προέτρεψαν επίσης τους κατοίκους της πρωτεύουσας, της Ουάσιγκτον, οι υπεύθυνοι των μέσων μαζικής μεταφοράς ανακοινώνοντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια ή ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας λεωφορειακών γραμμών.
 
Στη Νέα Υόρκη, όπου χιονίζει ήδη από σήμερα το πρωί, έχει εκδοθεί προειδοποίηση για χιονοθύελλα η οποία ισχύει έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης (13:00 ώρα Ελλάδος).
Σήμερα το πρωί ο υδράργυρος είχε πέσει στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη, ενώ αναμένεται να πέσει στους -12 βαθμούς το βράδυ με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα έως και 56 χλμ. την ώρα.
 
Αύριο τα θερμόμετρα δεν θα δείξουν θερμοκρασίες μεγαλύτερες από -9 βαθμούς Κελσίου.
Οι περιοχές στις ανατολικές ΗΠΑ επλήγησαν από ένα κύμα πολικού ψύχους στις αρχές του Ιανουαρίου, με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν έως και ιστορικά χαμηλά, γύρω στους -15 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη και αλλού.
 
Top