ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω με τον αριθμό 176/2013, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω κατά τη συνεδρίασή του της 19ης Ιουνίου 2013, ενέκρινε την παραχώρηση της εισόδου του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικου) στον Αθλητικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Μεδεών» Αιτωλοακαρνανίας και στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων εκ Πόντου «Αξέχαστες Πατρίδες» για τη συνδιοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013. Σχετική ανάρτηση στο πρόγραμμα «Διαύγεια» είναι δυνατό κάθε ενδιαφερόμενος να εντοπίσει στον ακόλουθο σύνδεσμο :
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΛ49Ω6Ν-ΓΦΘ
Πραγματικά, την Παρασκευή (χθες) το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση, με τη συμμετοχή των παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτεχνών (με αλφαβητική σειρά) Γιώργου Βελισσάρη, Νίκου Βλαχοδήμου, Μαρίνας Παναγιωτοπούλου και Πάνου Πλαστήρα (ίσως, δε, και άλλων, ανάλογου καλλιτεχνικού βεληνεκούς), αφού προηγουμένως ο Α.Μ.Σ. «Μεδεών» Αιτωλοακαρνανίας φρόντισε να πλημμυρίσει τις κολώνες της πόλης μας με σχετικές αφίσες, ώστε το κοσμοϊστορικό για την πόλη μας γεγονός να καταστεί γνωστό σε όλους τους συμπολίτες μας. Περιέργως, από το έντυπο διαφημιστικό υλικό που αναρτήθηκε στις κολώνες της πόλης μας, εμφανίζεται ως διοργανωτής αποκλειστικά και μόνο ο Α.Μ.Σ. «Μεδεών» Αιτωλοακαρνανίας, ενώ απουσιάζει παντελώς η συνδιοργάνωση με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Ποντίων «Αξέχαστες Πατρίδες». Γιατί άραγε ; Υποθέτω ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Φάνης Κοντοχρήστος, κάποια εξήγηση πρέπει να παράσχει, ως απάντηση στο ερώτημα αυτό. Διερωτώμαι, δηλαδή, μήπως στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ καμία «συνδιοργάνωση», αλλά η πολιτιστική εκδήλωση υπήρξε προϊόν έμπνευσης, σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης αποκλειστικά και μόνο από τον Α.Μ.Σ. «Μεδεών» Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος χρησιμοποίησε σαν «όχημα» για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στην πόλη μας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων εκ Πόντου «Αξέχαστες Πατρίδες» που, όλως τυχαίως, έχει την έδρα του στο Αιγάλεω.
Το πρόβλημα δεν είναι, βέβαια, αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτιστική αυτή εκδήλωση αποτέλεσε ένα πανηγυράκι κακής ποιότητας που καταταλαιπώρησε αρκετούς συμπολίτες μας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με κλαρίνα και άλλα μουσικά όργανα παραδοσιακής, υποτίθεται, μουσικής και με κακόφωνους τραγουδιστές, αλλά και με ηχητική εγκατάσταση που λειτουργούσε κυριολεκτικά στη διαπασών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (τουλάχιστον μέχρι τις πεντέμισι σήμερα το πρωί, κατά πληροφορίες των παιδιών μου). Καταθέτω για το ζήτημα αυτό την προσωπική μου μαρτυρία. Κατοικώ σε απόσταση τουλάχιστον πεντακοσίων – εξακοσίων μέτρων από το χώρο της «πολιτιστικής» εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο μπροστά από το συντριβάνι, στο χώρο που, πάλαι ποτέ, διεξαγόταν η έκθεση βιβλίου (αλήθεια, θυμάται κανένας από τη δημοτική αρχή τις εκθέσεις βιβλίου που με πολλή επιτυχία διεξάγονταν τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας ;) και μέχρι τις 4.30 σήμερα το πρωί σας διαβεβαιώνω ότι έμεινα άγρυπνος. Αναγκάστηκα να κλείσω ερμητικά το σπίτι μου και να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό μηχάνημα του υπνοδωματίου μου για να μπορέσω να κοιμηθώ λίγες μόλις ώρες.
Διερωτώμαι, καλοπροαίρετα :
Ο Δήμος Αιγάλεω έλαβε κάποιο αντάλλαγμα για την παραχώρηση του χώρου του Άλσους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή ; Τουλάχιστον, άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας ;
Κατά την παραχώρηση δημοτικού χώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ελέγχεται από το Δήμο το περιεχόμενο, το σχέδιο, η ιδέα (ελληνιστί : το concept) της εκδήλωσης ; Ζητείται, δηλαδή, από τους διοργανωτές να περιγράψουν τι εκδήλωση θα είναι αυτή, ποιοι θα έλθουν στην πόλη και με ποιους όρους θα υλοποιηθεί η εκδήλωση ; Αποτελούν τα προαναφερόμενα περιεχόμενο της συμφωνίας για την παραχώρηση του χώρου ; Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή στη χθεσινή εκδήλωση απαιτούσε την καταβολή εισιτηρίου και βεβαίως, εκτός από τα «θεάματα», υπήρχε και «άρτος» (σουβλάκια κ.λπ.) επ’ ανταλλάγματι.
Ελέγχεται από το Δήμο, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων φορέων και οργάνων του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η τήρηση αυτών που έχουν συμφωνηθεί ;
Ελέγχεται από το Δήμο, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων φορέων και οργάνων του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η τήρηση των κανόνων που σχετίζονται με την υγιεινή, την ασφάλεια του χώρου και κυρίως με την τήρηση των κανόνων και διατάξεων κοινής ησυχίας ; Αναλαμβάνει κανένας, από την πλευρά του Δήμου, την ευθύνη για την περίπτωση που στο χώρο της εκδήλωσης και με αφορμή την πραγματοποίησή της τελούνται, ενδεχομένως, αξιόποινες πράξεις ; Ας μην σπεύσει κάποιος, με επιπολαιότητα, να πει ότι αυτό αποτελεί δουλειά της Αστυνομίας. Κάλεσα την Άμεση Δράση, αλλά τι να περιμένει κανένας σε ένα πτωχευμένο, όχι μόνο οικονομικά, αλλά ηθικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, κράτος. Εκείνο που θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται ο Δήμος είναι ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο οχληρή για τους δημότες εκδήλωση που υλοποιείται σε δημοτικό χώρο, αντανακλάται δυσμενώς, ευθέως και πρωτίστως, στο δικό του πρόσωπο, αφού σε κάθε περίπτωση αυτός αποτελεί τον οικοδεσπότη και όχι –δηλαδή, δεν αντανακλάται– σ’ εκείνο των διοργανωτών, οι οποίοι ήλθαν, είδαν, προκλητικά μας ταλαιπώρησαν, τα «παντελόνιασαν» και απήλθαν σαν κύριοι.
Εμείς, τέλος, τι ρόλο παίζουμε σε όλο αυτό το σχήμα, πέρα από εκείνον του χαχόλου ; Του ιθαγενούς ; Για τέτοιους μας περνάτε, κύριοι του Δήμου ; Τελικά, όσο και εάν ακούγεται αφελές (και ομολογώ ότι γράφεται με την ίδια αφέλεια) : Για τη χθεσινή ταλαιπωρία είναι διατεθειμένος κάποιος να ζητήσει συγγνώμη ; Κάποιος από εκείνους που βαυκαλίζονται ότι αποτελούν τους υπεύθυνους δημοτικούς άρχοντες αυτής της πόλης. Από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους μέχρι τους Δημοτικούς Συμβούλους που μετείχαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης (τα ονόματα των οποίων μπορεί κανένας να διαβάσει στη «Διαύγεια»).
Ζητάω πολλά, έτσι δεν είναι ;
 
Top