Ένα νέο περιστατικό με αντίδραση γονέα για τα self-test σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο Θέρμης. Για το νέο περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, το πρωί της Δευτέρας ο μαθητής της Β’ Λυκείου προσήλθε στο σχολείο χωρίς τη σχετική βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι υποβλήθηκε σε self-test το οποίο βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο μαθητής προσήλθε μαζί με τον πατέρα του στο σχολείο, απαιτώντας να παρακολουθήσει το μάθημα παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει το τεστ και δεν είχε μαζί του την απαραίτητη δήλωση.

Την ίδια ώρα, ομάδα συμμαθητών του υποστήριξε την επιθυμία του μαθητή να παρακολουθήσει το μάθημα χωρίς να κάνει το self-test.

Στη συνέχεια προκλήθηκε αναστάτωση και λεκτικές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στη συγκεκριμένη τάξη.

Ο διευθυντής του σχολείου ήρθε σε επικοινωνία με την αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσε για την κατάσταση.

Κατόπιν υπόδειξης, ο διευθυντής μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα και του μαθητή. Από τις αστυνομικές αρχές μετά από συνεννόηση με την εισαγγελέα, διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί εάν υπήρξε αδίκημα.
 
Top