Ως μαχαίρι με δύο όψεις χαρακτήρισε τη μάσκα ο Σωτήρης Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως είπε χρησιμοποιείται για καλό σκοπό στα νοσοκομεία, από γιατρούς, νοσηλευτές, παιδιά με ασθένειες και τώρα -για λίγο καιρό εύχομαι- στις κοινωνικές δραστηριότητες. "Είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε σαν ένα προσωπικό απαγορευτικό, ένα προσωπικό lockdown" πρόσθεσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.
«Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πολύ σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο είναι απαραίτητη» ανέφερε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανέφερε πως «ξέρουμε ότι τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν τον ιό, αλλά μελέτες δείχνουν ότι αυτό γίνεται σε μικρότερο ποσοστό σε παιδιά κάτω των 12 ετών».
Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας από τους μικρούς μαθητές ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε πως στα μικρά παιδιά μπορεί να υπάρχουν πολλαπλά εφαρμοστικά προβλήματα. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε συνθήκες ηρεμίας στην τάξη, οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά διαστήματα να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά για ένα διάλειμμα μάσκας, ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των παιδιών» είπε ο κ. Τσιόδρας.
«Το παράδειγμα στα παιδιά των δείχνουμε εμείς οι μεγάλοι με τη συμπεριφορά μας. Αν οι γονείς φοράνε τη μάσκα ως μέρος της καθημερινής δραστηριότητας, τότε περνάνε το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν είναι κάτι δυσάρεστο. Θα πρέπει να υπάρχει επιβράβευση προς τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη μάσκα. Θα πρέπει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη χρήση μάσκας πριν από την έναρξη του σχολικού έτους. Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της χρήσης της. Να επιλέξουν μία μάσκα που θα είναι βολική στο πρόσωπό τους. Να τη χρησιμοποιούν σαν μία ευχάριστη δραστηριότητα» κατέληξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
 
Top