Κωνσταντίνος Κορίκης

Την Τρίτη το Twitter πρόσθεσε για πρώτη φορά ένδειξη σε κάποια tweets του Τραμπ ότι μπορεί να είναι παραπλανητικά.
Αφορούσε μια ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Ο πόλεμος του Τραμπ με τα Social Media και ειδικά με το Twitter άρχισε

Aυτό εξαγρίωσε τον Τραμπ ο οποίος τουίταρε ότι είναι έτοιμος να κλείσει τις εταιρείες social media.


Xθές ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου από την Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, ότι ο Πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


O Μαρκ Ζούκεμπεργκ πήρε το μέρος του Τραμπ κατά του Twitter
Ρίχνωντας λάδι στη φωτιά, σε μία συνέντευξη που θα μεταδοθεί σήμερα, ο Μαρκ Ζουκεμπεργκ ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με το Twitter .


Αυτό βέβαια δημιούργησε μια σειρά απο αρνητικά σχόλια, με δεδομένη την χαλαρή πολιτική του Facebook στα Fake News.


Τι θα συμβεί τελικά στον πόλεμο του Τραμπ με το Twitter
Αν και θα χυθεί πολύ μελάνι, δεν νομίζω οτι το Τραμπ θα μπορέσει να κάνει κάτι ουσιαστικό σε πρακτικό επίπεδο.
Tα τελευταία χρόνια μας έχουν δείξει ότι ενώ το Kογκρέσο φωνάζει συνεχώς για τις αποτυχίες των εταιρειών social media, είναι συνήθως πάρα πολύ διστακτικό να θέσει όρους και κανόνες, είτε γιατί δεν καταλαβαίνει πως λειτουργούν, είτε γιατι δεν είναι σίγουρο για το πως θα καταλήξουν νομικά.
Ο Tραμπ συνήθως φωνάζει και απειλεί για να δημιουργήσει θόρυβο και δημοσιότητα, αλλά τελικά δεν προχωρά σε κάι παραπάνω.
Μέχρι τώρα όσες φορές έχουν πάει το Twitter, Facebook και τη Google στα δικαστήρια κατηγορώντας τα ότι συνωμοτούν για να λογοκρίνουν οι τις συντηρητικές απόψεις έχουν χάσει.
Όσον αφορά το Twitter μία και δεν πουλά πολιτικές διαφημίσεις και δεν είναι αρκετά μεγάλο για να πεις ότι έχει μονοπώλιο, οι επιλογές που υπάρχουν είναι ελάχιστες.
Ο Tραμπ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό και θα είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι χωρίς να βλάψει πρώτα τον ευατό του.
Όπως λένε χαρακτηριστικά νομικοί, το Σύνταγμα της Αμερικής προστατεύει το Twitter από τον Τραμπ, αλλά δεν προστατεύει τον Τραμπ από το Twitter.
Σε απλά λόγια, η ελευθερία του λόγου, προστατεύεται από το Σύνταγμα, Fist Amendment, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να θέσει τους δικούς της κανόνες

Επειδή λοιπόν τα Social Media θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να έχουν ρόλο στην ζωή μας, ποτέ δεν είναι αργά για να τα μάθεις
Εδώ θα βρείς τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
 
Top