Οργισμένη επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Αφορμή ήταν η υπογραφή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) από την υπουργό Παιδείας. Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στην επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του, τονίζοντας όμως συγχρόνως ότι οι σκέψεις που ακολουθούν εκφράζουν την κοινή λογική και τα αισθήματα πολλών συμπολιτών μας.

"Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία όμως φέρει την δική σας υπογραφή, παραβιάζει τα όσα διακηρύττονται περί των διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας" – τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Νικόλαος. Σε άλλο σημείο Μητροπολίτης Μεσογαίας, υπογραμμίζει ότι "η απαγόρευση της θείας λατρείας δεν έχει γίνει ποτέ, ακόμη και από τα επισήμως ταυτιζόμενα με τον αθεϊσμό καθεστώτα, πλην του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία."

"Το σοβιετικό καθεστώς πολέμησε την θρησκευτικότητα, έδιωξε την Εκκλησία, γκρέμισε ναούς, εξόντωσε κληρικούς, δεν απαγόρευσε όμως την λατρεία κεκλεισμένων των θυρών. Η κυβέρνηση μας το έκανε!" προσθέτει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρει ότι "σε καμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν έχει απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λατρείας, ούτε στην Κύπρο, ούτε στις σλαβικές χώρες, ούτε στην Κορέα, όπου εκεί το θέμα το ρύθμισαν οι αρμόδιες Εκκλησίες".

 
Top