Η παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα δεν μειώνει τις εντάσεις, τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, κ. Valery Gerasimov.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζει: «Οι διοικητές έχουν ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την κατάσταση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια. Valery Gerasimov επισήμανε ότι η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι ένα γεγονός που δεν μειώνει την ένταση. Οι δυο πλευρές (σ.σ. ΝΑΤΟ και Ρωσία) έχουν ενημερώσει για τις σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2019. Οι δυο πλευρές έχουν επιβεβαιώσει τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση επαφών».

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της συμμαχίας παραμένουν έντονες, καθώς η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναστείλουν τις υποχρεώσεις τους βάσει της συνθήκης INF, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δήλωσαν συλλογικά για πρώτη φορά ότι ο ρωσικός πύραυλος 9M729 παραβιάζει τη συνθήκη INF και ότι τώρα εξαρτάται από τη Μόσχα για τη διατήρηση της συμφωνίας.

Ωστόσο, η Ρωσία αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συνθήκη.

voicenews.gr

 
Top