«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, βάζοντας ξανά στο τραπέζι τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Οι αλυτρωτικές δηλώσεις Ζάεφ «χάλασαν» το παρασκηνιακό παιχνίδι του Μαξίμου που βρισκόταν σε εξέλιξη το προηγούμενο διάστημα. Ζητούμενο ήταν η ένταξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο βουλευτών κυρίως από το «Ποτάμι» ή και ανεξάρτητων με την ψήφο των οποίων θα περνούσε η Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στη Βουλή τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Ηδη οι βουλευτές του Ποταμιού, αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να στηρίξουν την Συμφωνία. Πολλά στελέχη πιέζουν τον επικεφαλής του Ποταμιού να την καταψηφίσει, ώστε να μην παράσχει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει προβληματισμένος μετά τις δηλώσεις εμπρηστικές Ζάεφ.

Φαίνεται έτσι, ότι οι εξελίξεις μπορεί να είναι πιο ραγδαίες απ’ ότι περίμενε κανείς, παρά το γεγονός ότι Τσίπρας και Καμμένος έχουν πει ότι θα συναντηθούν τον Μάρτιο για την περαιτέρω πορεία της συμμαχίας τους. Μια υπονομευμένη συμφωνία από τον Ζάεφ, θα δυσκολέψει τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 151 βουλευτών με συνέπεια να εξαναγκαστεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών πιθανότατα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Πηγή

 
Top