Δημοσιεύματα βρετανικών μέσων αναφέρουν ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου νοσηλεύονται εννέα νεαροί έπειτα από κατανάλωση νοθευμένων ποτών σε μπαρ του Λαγανά όπου απολάμβαναν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, συγκεκριμένα, ομάδα εννέα Βρετανών φοιτητών που ήρθαν για διακοπές στη Ζάκυνθο καταγγέλλει ομαδική δηλητηρίαση από ποτά "μπόμπες" σε μπαρ του νησιού.

Αμέσως υπήρξε έντονη αντίδραση στο νησί, καθώς πρόκειται για δεύτερο καταγγελλόμενο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, "ακόμη μία παρέα 18χρονων βρέθηκε στο νοσοκομείο. Επτά φίλοι από το Κάβεντρι -καθώς και άλλοι δύο νεαροί που είχαν επισκεφθεί το νησί- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με επικίνδυνα συμπτώματα. Ένας από αυτούς, μάλιστα, ανέφερε ότι τον είχαν προειδοποιήσει για κάποια από αυτά τα μπαρ στο Λαγανά. Διακομίστηκαν σε δύο ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και σε ένα στη Βρετανία».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το imerazante.gr, μετά και τη δεύτερη καταγγελία υπήρξε έντονη κινητοποίηση στο νησί. Ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, ο οποίος προηγουμένως είχε συνομιλήσει με γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, λέγοντας: "Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στα βιβλία συμβάντων και ως εκ τούτου τα δημοσιεύματα που τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δυσφημίζουν τη Ζάκυνθο ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους".

 
Top