Σε 319 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε την Κυριακή το νησί Λομπόκ στη νότια Ινδονησία, σύμφωνα με υπουργό της χώρας, τον οποίο επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το Associated Press.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, το οποίο επικαλείται την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται σε 259.

Το πρωί το νησί Λομπόκ επλήγη από νέα ισχυρή σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) ο νέος σεισμός ήταν 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το ινδονησιακό σεισμολογικό ινστιτούτο εκτίμησε ότι ήταν 6,2 βαθμών.

Ο σημερινός σεισμός έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού, την ίδια περιοχή με αυτόν της Κυριακής. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δήλωσαν πως είδαν κτήρια να καταρρέουν στο νησί, ενώ επικράτησαν σκηνές πανικού.


Μετά τον σεισμό της Κυριακής, περισσότεροι από 156.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα συντρίμμια και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Στους πρσωρινούς καταυλισμούς που έχουν στηθεί για τους σεισμόπληκτους, η κεντρική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και μη κυβερνητικές οργανώσεις προσπαθούν να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη. Ωστόσο καταγράφονται ελλείψεις σε βασικά είδη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των πληγέντων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters, AFP


 
Top