Σχεδόν όλοι οι άντρες αγωνιούν για τα μαλλιά τους. Και είναι λογικό αυτό, καθώς τα μαλλιά για κάθε άντρα είναι σαν να λέμε το... απαραίτητο συμπλήρωμα για την εμφάνισή του...





Μέσα στον πανικό, λοιπόν, είναι έτοιμος να πιστέψει οτιδήποτε και αν του πουν φίλοι, γνωστοί, διάφοροι «ειδικοί», ακόμη και ο περιπτεράς του.
«Θα σου πω εγώ τι έκανε ένα ξαδερφάκι μου που του έπεφταν τα μαλλιά και τώρα είναι σαν τον Γιοκαρίνη». Βάζουμε στοίχημα ότι αυτός ο διάλογος έχει γίνει;
Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς, όμως, ωθούμενοι από την ανάγκη να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.
Μύθος #1
Τα γονίδια της τριχόπτωσης οφείλονται μόνο στην μεριά της μητέρας.
Μέγα ψέμα! Για την τριχόπτωση φταίνε και οι δύο γονείς και όχι μόνο η αγαπημένη (σε όλους τους άντρες) μαμά. Γι' αυτό, μην της κρατάς κακία. Αν είσαι φαλακρός, δεν φταίει εκείνη.
Μύθος #2
Οι φαλακροί άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.
Ένα ακόμη ψέμα. Το αν είναι φαλακρός, αν έχει μακριά πόδια, χέρια, αν είναι κοντός ή σέντερ σε ομάδα του ΝΒΑ δεν υποδηλώνει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Μην τους πιστεύεις!
Μύθος #3
Το καθημερινό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση.
Καταρχάς συγχαρητήρια που κάνεις μπάνιο κάθε μέρα.
Οι τρίχες όμως που βλέπεις στο μπάνιο σου δεν οφείλονται στο καθημερινό λούσιμο, αλλά στην εναλλαγή του προγράμματός μας όταν λουζόμαστε. Μη σου πω μάλιστα, ότι όσο πιο αραιά λούζεσαι, τόσο πιο πιθανό να χάσεις μερικά από τα αγαπημένα σου μαλλάκια.
Μύθος #4
Όταν γκριζάρει η τρίχα, σταματάει η τριχόπτωση.
Συγγνώμη, αλλά θα στο χαλάσουμε και εδώ. Το γκριζάρισμα οφείλεται στο ότι η τρίχα χάνει τη μελανίνη που είχε και ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την τριχόπτωση. Και λευκά σαν το χιόνι στις Άλπεις να είναι τα μαλλιά σου, μάλλον δεν θα σταματήσουν να σου πέφτουν αν έχουν την προδιάθεση.
Όλα καλά λοιπόν; Θα σταματήσεις πια να πιστεύεις σε... θαυματουργά ματζούνια από το χωριό και θα ακούσεις λίγο τι έχουν να σου πουν οι ειδικοί;
 
Top