«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της», ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί όταν ερωτήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες για τις επιστολές που έστειλε σε κυβερνήσεις επτά κρατών-μελών με τις οποίες ζητά διευκρινίσεις για τα σχέδια των προϋπολογισμών τους το 2017.

«Οι επιστολές αυτές είναι μέρος της διαδικασίας διαλόγου μεταξύ της Κομισιόν και των κρατών-μελών. Δεν πρέπει να προδικάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου, ούτε τα επόμενα στάδιά του. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε το περιεχόμενο των επιστολών, ούτε να το μειώνουμε. Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της. Εκτιμά ότι χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες και αυτές ζητά», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές για λόγους διαφάνειας.

Συνεχίζοντας, ο Πιέρ Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει στείλει επιστολές σε επτά χώρες (Ισπανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρο, Φινλανδία και Ιταλία).

Συγκεκριμένα, προς την Κύπρο, την Ιταλία και τη Φινλανδία η Επιτροπή επισημαίνει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά στους στόχους για το διαρθρωτικό έλλειμμα και ζητά από τις κυβερνήσεις τους να το δικαιολογήσουν.

Ειδικότερα για την Ιταλία, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή συνεχίζει τον διάλογο με όλες τις κυβερνήσεις με «εποικοδομητικό» και «ανοιχτό» τρόπο.
 
Top