«Πάση δυνάμει» πλέει μεγάλη δύναμη ρωσικών αποβατικών δια μέσου του Αιγαίου η οποία κατευθύνεται προς τη Συρία. 

Μεταφέροντας Ρώσους Πεζοναύτες, και υλικό όπως τροχοφόρα ΤΟΜΠ και ερπυστριοφόρα ΤΟΜΑ. Οι κινήσεις των ρωσικών αποβατικών σκαφών που κατευθύνονται νότια προς τη Μεσόγειο με τελικό προορισμό τη Συρία μεταφέροντας ενισχύσεις, υλικό αλλά και προσωπικό καταγράφηκαν περνώντας το Βόσπορο.

Τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον τρία αποβατικά σκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέρασαν το Βόσπορο σε ένα, όπως περιγράφεται, νέο κύμα μεταφοράς δυνάμεων στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα τα στενά πέρασαν τα μεγάλα αποβατικά σκάφη “Georgiy Pobedonosets”, “ Tsezar Kunikov” και “ Alexander Shabalin ”, ενώ το ίδιο νότιο δρομολόγιο ακολούθησε και η φρεγάτα “ Admiral Grigorovich ”.

Το ρωσικό αποβατικό κλάσης Ropucha LSTM “Alexander Shabalin” ενώ διαπλέει το Βόσπορο


Η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, έρχεται την ίδια ώρα με τις νέες αφίξεις στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια Hmeymim, όπως ήδη έχουμε σημειώσει από εχθές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών πρόκειται για ένα νέο κύμα μεταφοράς δυνάμεων στην Συρία από τη Ρωσία η οποία πλέον έχει θέσει ως στόχο να τελειώνει με τους ισλαμιστές αντάρτες το συντομότερο δυνατό ή το δυνατόν πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Άλλωστε η άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στην Αλ-Ραί και η συνεχώς όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή τους για την κατάληψη της Αλ-Μπαμπ προσεγγίζοντας το Χαλέπι από βόρεια έχει εντείνει τη ρωσική προσπάθεια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αγώνα δρόμου για το ποια πλευρά θα καταλάβει τα δύο σημαντικά ορόσημα του πολέμου στη Συρία δηλαδή το Χαλέπι και στη συνέχεια τη Ράκκα.

Την ίδια ώρα η Μόσχα απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση και σε υψηλούς τόνους προς την προς την Ουάσιγκτον μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova η οποία δήλωσε ότι οποιαδήποτε νέα πρόκληση των ΗΠΑ κατά του συριακού Στρατού θα προκαλέσει τεκτονικές επιπτώσεις στην περιοχή.

«Εάν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την κατάρρευση της συριακής κυβέρνησης, αλλά και του συριακού Στρατού αυτό θα προκαλέσει ένα καταστροφικό τεκτονικό ρήγμα όχι μόνο στη χώρα αλλά και για για ολόκληρη την περιοχή» είπε πιο συγκεκριμένα η Zakharova, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεοπτικής της συνέντευξης.

«Χωρίς κυβέρνηση στη Δαμασκό, θα υπάρξει αναπόφευκτα κενό εξουσίας στη Συρία και οι αποκαλούμενοι “μετριοπαθείς” αντάρτες, οι οποίοι στην πραγματικότητα μόνο “μετριοπαθείς” δεν είναι, αντίθετα είναι τρομοκράτες θα αναπληρώσουν αυτό το κενό και τότε δε θα υπάρξει καμία συμφωνία μαζί τους», συμπλήρωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης για να καταλήξει:

«Αργότερα η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο όπως ακριβώς συνέβη με το Ιράκ. Γνωρίζουμε ότι ο ιρακινός Στρατός του Saddam Hussein έγινε η βάση για τη δημιουργία της ISIS. Οτιδήποτε Ρωσία και ΗΠΑ πολεμούν τώρα εναντίον έχει τις ρίζες του από εκεί».


Το ρωσικό αποβατικό “Georgiy Pobedonosets” διαπλέει το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Συρία



Πηγή
 
Top