ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΕΠΙΤΥΧΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ....
ΔΙΑΛΥΣΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ... 
ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ...
"ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ" ΛΕΝΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται:
Εδώ και ένα χρόνο περίπου από την στιγμή που ανέλαβε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μοναδικός στόχος ήταν και είναι ο παραγκωνισμός της παράταξης που εμπιστεύτηκαν ως πρώτη δύναμη οι εργαζόμενοι του Δήμου. Έτσι για πρώτη φορά στο Δήμο Αιγάλεω δεν συγκροτήθηκε Αντιπροσωπευτικό - Αναλογικό προεδρείο στο Δ.Σ. με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων με βάση την δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι. Για μας η συγκρότηση Αντιπροσωπευτικού-Αναλογικού Προεδρείου ήταν και είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής μας σε αυτό.
Εφόσον δεν τηρήθηκε δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήμασταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Τις «θέσεις» λοιπόν κατέλαβαν στο σύνολό τους τα μέλη των λοιπών παρατάξεων. Παρά την διαφωνία μας, με δεδομένο πως οι παρατάξεις ΔΡΑΣΥ - ΜΕΤΑ(ΑΣΚ) συμφώνησαν να συνεργαστούν και έχοντας την πλειοψηφία, αποδεχθήκαμε την λειτουργία παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.
Ένα χρόνο μετά (όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει) ο Άγγελος Χατζηαποστόλου παραιτήθηκε. Αυθαίρετα και χωρίς καμία νομιμοποίηση η παράταξη της ΜΕΤΑ-ΑΣΚ αφού σε πρώτη φάση πρότεινε ως νέο Πρόεδρο του Συλλόγου(!!!) το μέλος της Ρεμπούσκο Σπύρο, «ανέλαβε» αυθαίρετα τα καθήκοντα του Προέδρου. Χωρίς καν την συναίνεση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (εκτός και εάν συναινεί η παράταξη της ΔΡΑΣΥ). 
Σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 31), ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο στα καθήκοντά του εφόσον απουσιάζει ή κωλύεται για κάποιο λόγο… όχι όταν δεν υπάρχει!!! Και αυτό το αποδέχονται όσοι σέβονται έστω και λίγο τις Συλλογικές διαδικασίες. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Αντιπρόεδρος είναι να συγκαλέσει Δ.Σ. με μόνο θέμα την συγκρότηση νέου προεδρείου.
Η παραλογία του χρόνου που μας πέρασε είχε ένα και μόνο στόχο. Την φίμωση των εργαζομένων, την φίμωση του Συλλόγου, προσφέροντας ασυλία στην Διοίκηση του Δήμου. Πολλά ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να παρέμβει ο Σύλλογος, τα επισημαίναμε μόνο ως συνδυασμός. 
Χαρακτηριστική και ενδεικτική ήταν η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στην «απόπειρα παρέμβασής μας» για την ανάθεση σε ιδιώτη αρμοδιότητας του πρασίνου (το Δ.Σ. έχει ήδη πάρει απόφαση εδώ και 5 μήνες χωρίς να υλοποιηθεί).
«…ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ».
Μόνος στόχος λοιπόν ένα χρόνο τώρα είναι η ΦΙΜΩΣΗ της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» για ευνόητους λόγους. Μπορούμε να αναφέρουμε μύρια όσα θέματα που ακόμη και εάν ελήφθησαν αποφάσεις στο Δ.Σ. του Συλλόγου, τίποτε δεν έγινε. Δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε… 
Η επίθεση όμως κουκουλοφόρων σε εργαζόμενους μέσα στο Δημαρχείο, η συνεχιζόμενη φασίζουσα συμπεριφορά μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
Δεν είναι δυνατόν να μας απαντούν:
 «...θα κάνουμε ότι θέλουμε και πηγαίνετε στα δικαστήρια να βρείτε άκρη».
 Δεν είναι ανεκτό ενώπιον όλων των εργαζομένων του Πράσινου, ενώπιον του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώπιον του ίδιου του Αντιδημάρχου «συνάδελφος συμβασιούχος» που είχε «παρευρεθεί» στα επεισόδια του Δεκεμβρίου, ευθαρσώς να απειλεί ξανά πως «…εάν ξαναέρθετε τα ίδια θα πάθετε». 
Τέλος δεν είναι ανεκτό σήμερα να αποδεχθούμε μονοπαραταξιακό και πλήρως ελεγχόμενο Προεδρείο. 
 
Και επειδή αντιλαμβανόμαστε το δρομολογημένο αδιέξοδο όπου η ΔΡΑΣΥ θα ψηφίζει πάντα λευκό-άκυρο, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή τη λειτουργία!!!

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13-4-2016 καταθέσαμε εκ νέου πρόταση για νέο Προεδρείο, αντιπροσωπευτικό – αναλογικό, με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων σε αυτό. Δεν επέτρεψαν καν να γίνει ψηφοφορία για την πρότασή μας παρά το ότι ήταν υποχρεωμένοι. Καταθέσαμε επίσης αίτημα σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου προκειμένου να εκφραστούν όλες οι απόψεις και να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Δυστυχώς ούτε για αυτό «επετράπη» να γίνει ψηφοφορία. 
Προτείναμε ακόμη, μέχρι να συζητηθεί το θέμα στην Γενική Συνέλευση ή να βρεθεί οποιαδήποτε λύση κοινά αποδεκτή, συγκεκριμένη πρόταση λειτουργίας ακόμη και χωρίς Πρόεδρο προκειμένου επιτέλους να λειτουργήσει ο Σύλλογος. 
Συγκεκριμένα:

• Σε οποιαδήποτε συνάντηση με την Διοίκηση του Δήμου για ζητήματα που αφορούν στο Σύλλογο, υποχρεωτικά να εκπροσωπούνται όλοι οι συνδυασμοί. Μέχρι στιγμής πήγαιναν οι 2 παρατάξεις ΔΡΑΣΥ-ΜΕΤΑ(ΑΣΚ). Η άποψη πως τώρα το Σωματείο θα εκπροσωπεί το δίδυμο «Γκατζής, Κορμέτζα» είναι εξωφρενικό (omerta).

• Δικαίωμα λόγου και εκπροσώπησης (π.χ. Δημοτικό Συμβούλιο) θα έχουν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών ισομερώς προκειμένου κανείς να μην φιμώνεται. Απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η Διοίκηση του Δήμου. 
 
• Την Ημερήσια διάταξη των Διοικητικών Συμβουλίων η οποία και θα φέρει την σφραγίδα του Συλλόγου να καταρτίζουν από κοινού οι επικεφαλής και των 3 συνδυασμών.

• Την ευθύνη διαχείρισης της συζήτησης στα Διοικητικά Συμβούλια κάθε φορά να έχει εκ περιτροπής μέλος των παρατάξεων Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΜΕΤΑ(ΑΣΚ).

Μετά από αυτά τα γεγονότα, με δεδομένο πως πουθενά σε κανένα καταστατικό της χώρας (ούτε στο δικό μας) δεν υπάρχει η λέξη «προεδρεύων», πως οι συνεργαζόμενες παρατάξεις ΔΡΑΣΥ-ΜΕΤΑ(ΑΣΚ) δεν αποδέχονται καν να γίνονται ψηφοφορίες για τις προτάσεις που καταθέτουμε, ήταν περιττή η παρουσία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από το οποίο και αποχωρήσαμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε εφεξής σε φαρσοκωμωδίες έως ότου γίνει αποδεκτό τουλάχιστον το αίτημα για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και λήψη απόφασης ή βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Δεσμευτήκαμε πως στην πρώτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί θα θέσουμε θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης προκειμένου να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι. Την όποια απόφαση, δηλώνουμε πως θα την σεβαστούμε απόλυτα. Ευελπιστούμε πως δεν θα καταργήσουμε και την Γενική Συνέλευση!!!

Αφού ούτως ή άλλως έχουν συμφωνήσει να θέτουν σε ψηφοφορία μόνο όσα εκ των προτέρων έχουν προσυνεννοηθεί μεταξύ τους να ψηφίζουν, ας αναλάβουν και την ευθύνη...
 
Top