Προσθέστε πιπεριές στο πιάτο σας για μια γευστική απόλαυση και επωφεληθείτε από τις βιταμίνες και τις θρεπτικές τους ιδιότητες....


 Διαβάστε τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία σας και εξοπλίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με αυτό το θαυματουργό λαχανικό. Γλυκές ή καυτερές, σε διάφορα χρώματα και σχήματα οι πιπεριές αποτελούν κυρίως ένα καλοκαιρινό λαχανικό.

Καίνε το λίπος

Τόσο οι καυτερές όσο και οι γλυκές πιπεριές μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες μας για απώλεια βάρους. Η έρευνα έχει δείξει ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που υπάρχει στις καυτερές πιπεριές (τσίλι) ενισχύει το μεταβολισμό μας και κρατάει τα κύτταρα λίπους μακριά από την ανάπτυξη τους. Σύμφωνα και με μία άλλη μελέτη, ακόμα και στις γλυκές πιπεριές, υπάρχει κάτι το οποίο μοιάζει με καψαϊκίνη και παρέχει επίσης, θετικά αποτελέσματα στο μεταβολισμό μας, ενώ, δε νιώθουμε το κάψιμο στο στόμα και στα χείλη.

Ελέγχουν την χοληστερόλη

Ένα άλλο πλεονέκτημα της καψαϊκίνης: μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η προσθήκη καυτερής πιπεριάς στην καθημερινή μας διατροφή μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από τη συσσώρευση της χοληστερόλης στο αίμα σε σύγκριση με την κατανάλωση μιας ανούσιας διατροφής.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Προσθέστε κόκκινες πιπεριές στη σαλάτα, έτσι ώστε να καταναλώσετε το ένα τρίτο περίπου των ημερήσιων αναγκών σας σε καροτενοειδή. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer το 2009 διαπίστωσε ότι γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες τροφών πλούσιων σε καροτενοειδή κάθε ημέρα, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 17 τοις εκατό. Γιατί; Τα καροτενοειδή μπορούν να αποτρέψουν την εκδήλωση καρκίνου.

Αγαπούν την καρδιά και προλαμβάνουν από εγκεφαλικά επεισόδια

Είτε σας αρέσουν οι καυτερές είτε οι ζεστές πιπεριές, το καλό είναι πως περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β.  Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπεριές περιέχει 36 τοις εκατό της καθημερινής βιταμίνης Β6 και 10 τοις εκατό του φυλλικού οξέος, οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν 35 και επτά τοις εκατό, αντίστοιχα, και οι κίτρινες πιπεριές, 20 και 10 τοις εκατό. Έρευνες έδειξαν πως όσο μεγαλύτερη είναι η πρόσληψη φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β6, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο, στεφανιαία νόσο και καρδιαγγειακή νόσο για τις γυναίκες.
 
Top