Είτε σκέφτεσαι να ξεκινήσεις συστηματική γυμναστική είτε έχεις ήδη ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα, πρέπει να καταγράψεις πόσο fit είσαι. Η personal trainer ..
Τομ Γουόνλες διαμόρφωσε δέκα ερωτήσεις οι οποίες βοηθούν να διαπιστώσεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι.
Η Γουόνλες προτείνει μάλιστα αυτές τις απαντήσεις να τις δίνεις κάθε τρεις μήνες αφότου έχεις ξεκινήσει το πρόγραμμα γυμναστικής.
1. Πόσο γρήγορα επανέρχεται η αναπνοή σου σε φυσιολογική ροή;
Το να είσαι γυμνασμένος σημαίνει να μπορείς να γυμναστείς χωρίς να χάνεις τις ανάσες σου. Σε όσο μεγαλύτερο βαθμό το πετυχαίνεις αυτό, τόσο καλύτερα γυμνάζεσαι και επωφελείσαι τόσο στο σώμα όσο και στην καρδιά.
2. Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να επανέλθεις;
Δεν έχει σημασία πόσο συχνά ή πόσο σκληρά γυμνάζεσαι αλλά πόσο γρήγορα επανέρχεσαι ανάμεσα στις προπονήσεις σου. Αν είσαι καλά γυμνασμένος, τότε ο ρυθμός της καρδιάς σου θα επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα πιο γρήγορα.
3. Μπορείς να τρέξεις ένα μίλι;
Το τρέξιμο είναι το καλύτερο τεστ. Το να τρέξεις ένα μίλι θα σου δώσει τις καλύτερες απαντήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.
4. Μπορείς να κάνεις γέφυρα για ένα λεπτό;
Η συγκεκριμένη άσκηση απαιτεί αποφασιστικότητα. Η γέφυρα θα αποδείξει πόσο δυνατός είναι ο κορμός σου.
5. Μπορείς να αγγίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου;
Αν δεν μπορείς να αγγίξεις τα δάχτυλά σου χωρίς να λυγίζεις τα γόνατά σου, τότε δεν είναι σε φόρμα. Η ευλιγισία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο να είσαι γυμνασμένος.
6. Γνωρίζεις τις μετρήσεις του σώματός σου;
Οφείλεις να τις γνωρίζεις. Ετσι θα βγάλεις τα σωστά προγράμματα γυμναστικής για την περίπτωσή σου αλλά και θα διαπιστώσεις τι μπορείς και τι πρέπει να βελτιώσεις.
7. Κάνεις διάλειμμα κατά τη διάρκεια της εργασίας σου;
Η δουλειά στο γραφείο απαιτεί πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή σε μια καρέκλα. Προσπάθησε να σηκώνεσαι ανά μισή ώρα και να περπατάς για λίγα λεπτά, ώστε να διατηρείς τους μύες σου σε εγρήγορση.
8. Αγχώνεσαι εύκολα;
Προσπάθησε να μετρήσεις κάθε πότε νιώθεις έντονο στρες. Η προπόνηση έχει αποδείξει ότι παράγει μια ουσία (νορεπινεφρίνη) η οποία βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά το άγχος.
9. Εχεις κενά μνήμης;
Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς πράγματα ή να συγκεντρωθείς, τότε η προπόνηση και η επίτευξη στόχων για το σώμα σου θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.
10. Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς;
Αν ξυπνάς πολλές φορές τη νύχτα ή δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ακόμη και αν είσαι σε περίοδο που νιώθεις χαλαρός, τότε από τον οργανισμό σου λείπει η γυμναστική.
 
Top