Αιφνίδια συνάντηση με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα έχουν σήμερα στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης...



Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κλείστηκε πριν από λίγες μέρες και οριστικοποιήθηκε προχθές, ενώ στο τετ α τετ της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, θα γίνει συζήτηση εφ' όλης της ύλης και μεταξύ άλλων θα τεθεί και το θέμα της τοποθέτησης του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσουν στον κ. Ντράγκι τις θέσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση αλλά και το αδιέξοδο των μνημονιακών πολιτικών.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι στη συζήτηση θα ανοίξουν και τα θέματα της ελάφρυνσης του χρέους αλλά και ο ορισμός του νέου διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου τόνιζαν ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ξεκάθαρη και αυτό θα μεταφέρουν στον κ. Ντράγκι. Οτι, ανεξάρτητα από πρόσωπα, από θέση αρχών ο εκάστοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα πρέπει να τοποθετείται μετά από γνωμοδότηση της Βουλής και με αυξημένη πλειοψηφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν η Κουμουνδούρου είχε δεχτεί οχλήσεις από παράγοντες περί την ΕΚΤ, οι οποίοι ρωτούσαν γιατί αντιδρούν για την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με καυστικά σχόλια στον κυβερνητικό ανασχηματισμό, καθώς επισήμανε ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση» ενώ σε ένα πρώτο σχόλιο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης είπε πως «έχουμε μία από τα ίδια» και πως όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι «προσπαθεί να προσπεράσει το μήνυμα των εκλογών, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική».

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως έχουμε μια «κυβέρνηση για τη ίδια πολιτική με ακόμη χειρότερη σύνθεση» και πως «το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαράς - Βενιζέλος είναι υπό προθεσμία και σε αποδρομή».



 
Top