Δημήτρης Μπελαντής
Μπράβο στο γαλλικό Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς! Ειλικρινά, μπράβο... Θα μείνει στην Ιστορία ως το αριστερό μέτωπο που στήριξε τον Μακρόν στα πόδια του, από τρίτο τον έκανε δεύτερο με πολλές έδρες, μέσω συμφωνίας μεταξύ των δύο γύρων ,και μετά ο ισχυρός Μακρόν πέτυχε μια κυβέρνηση με την ανοχή της Λεπέν. Για να μην βγει η Λεπέν, ενδυναμώθηκε ο Μακρόν, που μην βρίσκοντας τρόπο να σπάσει το νλμ, επανέφερε την Λεπέν ως υποστηρικτή της κυβέρνησης του με τον νεοφιλελεύθερο Μπαρνιε. Δεν έχει σημασία τόσο ότι είναι μη συνταγματικό, αλλά ότι το πέτυχε πολιτικά. Η αστική  πολιτική είναι μακιαβελικη τέχνη, τώρα το καταλάβατε;
Διαβάζω Μνημόσυνα  για την Γαλλία από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της ΛΑΕ  και του μέρα 25, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σκέφτομαι. Δεν είμαι αντίθετος στα συλλαλητήρια κατά του Μακρόν αλλά στις πολιτικές ηγεσίες της Αριστεράς στην Γαλλία το μόνο που θα είχα να πω είναι: περαστικά σας και ας προσέχατε. Στην πολιτική δεν υπάρχει επιστροφή μετά την αποχώρηση από το ταμείο.
Για να διώξετε την Ακροδεξιά, στηρίξατε έναν ακροκεντρωο με ακροδεξιά πολιτική, που αφού στάθηκε στα πόδια του με την βοήθεια σας, συμμάχησε με την original Ακροδεξιά και σας έστειλε στα αγύριστα!!!
 
Top