Της Ιωάννας Υψηλάντη
Οι διοργανωτές του Νταβός, οι "εργασίες" του οποίου μόλις έληξαν, ανακήρυξαν την... "παραπληροφόρηση"  τον πιο επικίνδυνο «βραχυπρόθεσμο κίνδυνο» και έναν από τους πιο επικίνδυνους (μαζί με την "κλιματική απειλή") μακροπρόθεσμους κινδύνους για την ανθρωπότητα.
Λοιπόν,  μόλις πέρυσι, η παραπληροφόρηση δεν ήταν καν στην "ατζέντα" του Νταβός.
Τι άλλαξε;
Μεγα-εκλογές θα διεξαχθούν σε 70 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της ΕΕ, της Ινδίας, των ΗΠΑ, και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας.
Πήραν φωτιά οι κ@λοι (επικαιροποιημένη λέξη)του Σβαμπ και των πολιτικών ελίτ, αλλά και των μαζών, αυξάνεται, συνεχώς ο αμοιβαίος εκνευρισμός τους, από τις χαμηλές βαθμολογίες, που δίνονται, για τις περισσότερες πολιτικές εμβληματικές προσωπικότητες του κόσμου και, αντίθετα, πρωτοφανώς υψηλές βαθμολογίες για εναλλακτικούς και μη συστημικούς πολιτικούς και κομματικά πλάνα.
Όπως μας είπαν οι "σοφοί" του Νταβός, αυτή η καταραμένη "παραπληροφόρηση"  δημιουργεί "αυξανόμενη κοινωνική πόλωση, αυξανόμενη ευθραυστότητα των δημοκρατιών, αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων και επέκταση των τεχνικών δυνατοτήτων, για εκστρατείες παραπληροφόρησης που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης".
Ορίστε;;🤣🤣🤣🤣🤣
Αν πω δηλαδή, ότι ο Μπάιντεν έχει άνοια, ότι η ακρίβεια είναι παράγωγο του Χρηματιστηρίου των τροφίμων, ότι οι πόλεμοι αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,, πολώνω τους συνομιλητές μου και τους συμπατριώτες μου, ροκανίζω τα θεμέλια της Δημοκρατίας, τσακώνομαι με τον διπλανό μου λαό και χακάρω τις εκλογές τους.
Ενώ αν υποστηρίζω ότι το αρσενικό είναι θηλυκό και το άγνωστο ωάριο ή σπερματοζωάριο είναι δικαιωματική προϋπόθεση να αποκαλείται το παραγόμενο παιδί "γνωστού πατρός" είμαι υπερασπιστής της Δημοκρατίας και δεν προκαλώ τραύματα στην ανθρωπότητα.
Όπως καταλαβαίνετε, η "παραπληροφόρηση" δεν είναι ψευδείς πληροφορίες. Είναι η διάδοση πληροφοριακών μηνυμάτων ή εκτιμήσεων που έρχονται σε αντίθεση με την τρέχουσα ατζέντα των ελίτ. Απλά! Είναι ένα εύθραυστο σχέδιο.
Η σημερινή αλήθεια θα αποτελεί την αυριανή "παραπληροφόρηση", όσο κι αν αυτή η αλήθεια εξακολουθεί να υπάρχει. Μια σημερινή νόμιμη ή ακόμη και αμφιλεγόμενη δήλωση σε ένα συγκεκριμένο, επαγγελματικό, για παράδειγμα, κοινό, όταν  απευθύνεται σε ένα μαζικό κοινό γίνεται "παραπληροφόρηση"!
Τι έγινε με τα εμβόλια;
Ακόμη και η αδιαμφισβήτητη επιστημονικά φράση ότι τα εμβόλια, όπως ΚΑΘΕ φάρμακο έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες,  έγινε αφορμή για απαγορεύσεις, και σε ορισμένα σημεία ακόμη και ποινική υπόθεση!
Για να περιοριστεί, λοιπόν, η "παραπληροφόρηση" τι "απαιτείται";
- Η συνεχής παρακολούθηση των πάντων, (ΜΜΕ, ΜΚΔ κλπ), όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μην πλησιάσει καν στην σκέψη οποιουδήποτε, η πληροφορία.
- Παρακολούθηση και της μεταβαλλόμενης ατζέντας, ώστε έγκαιρα η πληροφορία να αντιστοιχηθεί, στην κατηγορία "παραπληροφόρηση".
Ωστόσο, όλα τα χρυσοπληρωμένα κέντρα επαλήθευσης περιεχομένου, αποδείχθηκαν ανίσχυρα στο να τιθασεύσουν την λογική και τώρα καθιστούν τις ίδιες τις πλατφόρμες υπεύθυνες, για τις "διαρροές".
Υιοθετούνται, επίσης, νέοι νόμοι, για "την καταπολέμηση του μίσους και των διακρίσεων", που ποινικοποιούν οτιδήποτε ειπωθεί με οποιαδήποτε δικαιολογία εφευρεθεί.
 Στο Νταβός, το OpenAI κυκλοφόρησε έναν "οδικό χάρτη" και "αρχές" με τις οποίες θα αντιμετωπίσει την "παραπληροφόρηση" στις εκλογές. Αφαιρώντας το σανό των ανακοινώσεων, σχεδιάζουν να απαγορεύσουν στα "chat" να δημιουργείται "εσφαλμένο" πολιτικό περιεχόμενο. Κυριολεκτικά, το σύστημα θα αρνηθεί να εμφανίζει περιεχόμενο, για ορισμένες λέξεις-κλειδιά και έννοιες.
Έρχονται εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Αποφασίστε τι Δημοκρατία θέλετε, πριν πλακώσει ο ολοκληρωτικός φασισμός.

 
Top