Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος θα διεκδικήσει την επιστροφή του στη Βουλή στην περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας. 

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησαν σε εξαιρετικό κλίμα για τις πολιτικές εξελίξεις, συμφωνώντας στην ενίσχυση της λίστας της ΝΔ στη συγκεκριμένη περιφέρεια για την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον καιρό που ήταν στην κυβέρνηση.Παρά την απομάκρυνση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προ έξι μηνών, οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν διαταράχθηκαν ποτέ, τουναντίον υπήρχε πάντα δίαυλος επικοινωνίας. Κρίσιμο ρόλο για την αδιατάρακτη σχέση είχε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος ανέλαβε και την πρωτοβουλία εδώ και περίπου ένα δεκαπενθήμερο, προκειμένου να ενταχθεί και επίσημα ο κ. Χρυσοχοΐδης στον εκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ.

Η Δυτική Αθήνα έχει έντονο λαϊκό, κεντρώο και πασοκογενές στοιχείο, κάτι που διαμορφώνει ένα μεγάλο ακροατήριο για τον στελέχη που προέρχονται από την κεντροαριστερά, όπως ο πρώην υπουργός. Με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να διατηρήσει την αυξημένη επιρροή, που διαθέτει εξ αρχής της πρωθυπουργικής του θητείας στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς, η συμμετοχή του κ. Χρυσοχοΐδη, κρίθηκε ως ενδεδειγμένη κίνηση.
 
Top