ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η κυβέρνηση επέλεξε τη "λύση" των μασκών, ακόμα και σε μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, καθώς αφού πότισε για τα καλά τα κυβερνητικά media της τελείωσαν τα φράγκα, με αποτέλεσμα να μην προβεί σε αύξηση του αριθμού των αιθουσών των σχολείων και στην πρόσληψη έξτρα εκπαιδευτικών.
ή πράξη είναι ακόμα κι η σύνταξη γνωμάτευσης, πολύ δε περισσότερο κι η... χρήση μάσκας και μάλιστα σε παιδιά.
Αντίκειται επίσης στο άρθρο 12 του ίδιου κώδικα, σύμφωνα με το οποίο καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς συναίνεση του ασθενή, αν δε ο ασθενής είναι ανήλικος χωρίς συναίνεση των γονέων του.
Κατά το ίδιο άρθρο, κατ' εξαίρεση δεν απαιτείται συναίνεση του ασθενή σε περιπτώσεις αναγκαίας άμεσης παρέμβασης για την αποτροπή κινδύνου της ζωής ή της υγείας, συνεπώς η ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί νόμιμα για προληπτικούς λόγους, ως το κράτος ψευδώς ισχυρίζεται.
Το τέχνασμα του κράτους να βαφτίσει τις μάσκες "μη ιατρικές", προκειμένου να προσπελάσει το σκόπελο του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, είναι σαχλό και καμία έννομη συνέπεια δεν παράγει, διότι είναι προφανές ότι η χρήση οποιασδήποτε μάσκας, χειρουργικής ή υφασμάτινης, συνιστά ιατρική πράξη και παράγει ιατρικά αποτελέσματα, άλλως θα φορούσαμε κι αποκριάτικες μάσκες.
Φυσικά, οι διατάξεις για την υποχρεωτική χρήση μασκών σε παιδιά αντίκεινται και στο άρθρο 5 του Συντάγματος περί ελευθερίας ανάπτυξης της προσωπικότητας, ως και στο άρθρο 16 του Συντάγματος περί ελεύθερης και δωρεάν εκπαίδευσης, καθώς με τον τρόπο αυτό αποκλείονται από την εκπαίδευση οι μη φέροντες μάσκα, ως προειδοποίησε ο εθνικός μας ράμπο κος Χαρδαλιάς.
Πέραν των προφανών νομικών ζητημάτων, που αβίαστα και με χαρακτηριστική ευκολία προσπέρασε η κυβέρνηση, ως έπραξε και με την επιβολή καραντίνας κι ως πράττει γενικώς αφού από τις πράξεις της προκύπτει ότι το Σύνταγμα το γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, γεννούνται και προφανή ζητήματα για την υγεία των παιδιών.
Κι αφήστε κατά μέρος τι αηδίες με τις έρευνες που δήθεν αποδεικνύουν ότι η μάσκα δεν προξενεί καμία βλάβη. Δοκιμάστε εσείς οι ίδιοι να φοράτε μάσκα 6 ώρες την ημέρα και μετά μιλήστε.Τα διδάγματα της κοινής πείρας κι η κοινή λογική υπερέχουν των στρατευμένων ερευνών.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα κι ο ίδιος ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (από τον οποίο προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σοφότερη) ΔΕΝ συνιστά την χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12.
Πέραν τούτου είναι επίσης προφανές ότι η μάσκα, για την χρήση της οποίας οι ίδιοι μας είπαν ότι γίνεται κυρίως για "εκπαιδευτικούς λόγους", ό,τι κι αν υποτίθεται ότι σημαίνει αυτό (εκπαίδευση στην υπακοή σε παράλογες κρατικές εντολές πιθανότατα), είναι προδήλως αντιεκπαιδευτική.
Φανταστείτε μόνο νήπια και παιδιά δημοτικού να προσπαθούν να μάθουν να διαβάζουν με τη μάσκα να κολλά στο πρόσωπό τους (αφού δεν επιτρέπεται ούτε η χρήση aircondition) ή να προσπαθούν να ακούσουν τη δασκάλα τους και να μάθουν σωστή εκφορά του λόγου χωρίς να βλέπουν τα χείλη της. Για να μη μιλήσω καν για τα ξενόγλωσσα μαθήματα...
Φανταστείτε επίσης τι έχει να γίνει με τα νήπια και τα παιδιά δημοτικού να βγάζουν και να βάζουν τις μάσκες μετά από κάθε διάλειμμα, να τις ακουμπούν με βρώμικα χέρια μετά από γυμναστική ή παιχνίδι, να ιδρώνουν και να δυσφορούν και πόσο ανθυγιεινή θα γίνεται μετά από λίγο αυτή η μάσκα.
Η σημαντικότερη όμως συνέπεια από την χρήση μάσκας στα παιδιά είναι οι επίσης προφανείς (σε μη ηλίθιους) ψυχολογικές συνέπειες. Παιδιά που θα διαπαιδαγωγηθούν στη φοβία και στον υγιεινιστικό τρόμο.
Ως γνωστόν, η κυβέρνηση έλαβε αυτά τα μέτρα κατόπιν συστάσεως "ειδικών", στους οποίους θα έπρεπε τάχα να υπακούσουμε, κι ενώ στους ειδικούς δεν υπάρχει ούτε παιδίατρος, ούτε παιδοψυχολόγος, αλλά ένας υποπτέραρχος και διάφοροι υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι. Ντροπή....
Πρακτικά οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν κι εικονικά μόνο θα εφαρμοστούν, όπως εικονική ήταν κι η καραντίνα κι όλα τα μέτρα των μελών της κυβέρνησης, που από ευθυνοφοβία πουλάνε τρόμο για να σώσουν τις καρέκλες τους.
Η ελληνική εκπαίδευση αναμένεται σύντομα να καταντήσει κι αυτή εντελώς εικονική, καθώς ως διακήρυξε η κυβέρνηση, όταν νοσήσει ένας δάσκαλος θα κλείνει όλο το τμήμα, όταν νοσήσει ένα παιδί θα κλείνει όλο το τμήμα κι όταν νοσήσει μια ειδικότητα (που μπαίνουν σε 5-6 τάξεις) προφανώς θα κλείνει όλο το σχολείο.
Και να δούμε τότε που θα αφήνουν οι εργαζόμενοι τα παιδιά τους αν όχι στη γιαγιά και στον παππού, όταν μάλιστα το κράτος δεν έχει ακόμα προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά αντιθέτως περιμένει όποιος νοσήσει να αναπληρώσεις τις χαμένες εργατοώρες με απλήρωτες υπερωρίες.
Δεν χρειάζεται να ανακαλέστε τα μέτρα.
Απλά παραιτηθείτε.
 
Top