Μιλάμε για Αθλιότητα της Γερμανίας που όχι μόνο αρνήθηκε να βγάλει καταδίκη κατά της Τουρκίας, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να υποστηρίξει την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα υπήρξε μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας για την ανακοίνωση που θα εκδιδόταν στο πέρας συνεδρίασης καθώς η ελληνική πλευρά επέμενε σε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων αυτής της εβδομάδας και θα καλωσόριζε την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία μερικής οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Η Γερμανία αντέδρασε και ειδικά στην αναφορά στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, καθώς το Βερολίνο δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη συγκυρία στην οποία δημοσιοποιήθηκε – μία μέρα πριν την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που συμφωνήθηκαν με γερμανική διαμεσολάβηση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Ελλάδα να αρνείται να συνυπογράψει την προτεινόμενη διατύπωση για τα γεγονότα στη Λευκορωσία και συνεπως δεν υπήρξε κοινή δήλωση των «27».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Καθημερινής.

Πηγή


 
Top