Οργή Τραμπ, που μιλάει για πολιτική δίωξη και επιτίθεται κατά πάντων: των Δημοκρατικών, της πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Ανώτατου Δικαστηρίου...

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να απαγορεύσει προς το παρόν τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων του Αμερικανού προέδρου, που ζητούσε το Κογκρέσο στο πλαίσιο έρευνας οικονομικής διαφθοράς, που περιλαμβάνει τις πληρωμές προς γυναίκες για να μην αποκαλύψουν ότι είχαν μαζί του ερωτικές σχέσεις. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να δοθούν στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που ερευνά την υπόθεση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ και του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ο πρόεδρος έχει ασυλία και δεν μπορούν να διεξάγονται εις βάρος του έρευνες όσο βρίσκεται στον θώκο ή ότι για να ξεκινήσει έρευνα οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει κάποια ανάγκη μεγαλύτερη από την κανονική για του δοθούν τα στοιχεία αυτά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ήθελε να δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία του εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, πράγμα που θα συνέβαινε αν τα έπαιρναν οι επιτροπές του Κογκρέσου. Αλλά με τη δικαστική αυτή απόφαση η υπόθεση δεν κλείνει.

Αντίθετα αναπέμπεται στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο επίσης ζητά τα στοιχεία για να ξεκινήσει μεγάλη μυστική έρευνα με ένορκες καταθέσεις. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα εξεταστεί ξανά το αίτημα των επιτροπών του Κογκρέσου.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου βγήκε με 7-2 και αφορά τα στοιχεία επιστροφών από την εφορία που έπαιρνε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ τα οποία κατέχει η λογιστική εταιρεία Mazars USA, η οποία δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί.

Τραμπ: «Πολιτική δίωξη»

Το γεγονός όμως ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει την παράδοση των οικονομικών και φορολογικών του στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης δεν ικανοποιεί τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι θύμα «πολιτικής δίωξης».

«Το Ανώτατο Δικαστήριο παραπέμπει τον φάκελο σε κατώτερο δικαστήριο, οι διαδικασίες συνεχίζονται. Πρόκειται μόνο για πολιτικές διαδικασίες», έγραψε στο Twitter.

«Πρέπει να συνεχίσω να παλεύω στην πολιτικά διεφθαρμένη πόλη της Νέας Υόρκης. Άδικο για αυτήν την προεδρία και γι' αυτήν την κυβέρνηση!», πρόσθεσε.


Η αναφορά στη Νέα Υόρκη σχετίζεται προφανώς και με την κόντρα του με τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της πόλης, με τον οποίο έχει συγκρουστεί για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Μάλιστα μέσω Twitter επιτέθηκε, εκτός από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, κατά του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αλλά και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Επιτέθηκε στους Ομπάμα και Μπάιντεν, κατηγορώντας τους για διαφθορά και λέγοντας ότι «ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ και δεν έγινε τίποτα!» ενώ θυμήθηκε και την έρευνα του Εισαγγελέα Μιούλερ για το ρωσικό σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε «για την ΑΠΑΤΗ αυτή».

Και συνέχισε:

«Έχω κερδίσει τα πάντα έναντι των Ομοσπονδιακών Αρχών και οι Δημοκρατικοί στέλνουν τα πάντα στην πολιτικά διεφθαρμένη Νέα Υόρκη, που καταρρέει και όλοι την εγκαταλείπουν, για προσπαθήσουν και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά. Τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο τους δίνει μια απόφαση που δεν θα έπαιρναν ποτέ για άλλο πρόεδρο.

»Αυτό είναι ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. Εμείς πιάσαμε την άλλη πλευρά να ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ την εκστρατεία μας, το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα και σκάνδαλο στην ιστορία των ΗΠΑ και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά, παρ' όλα αυτά έχω κάνει περισσότερα από οποιονδήποτε πρόεδρο στην ιστορία μέσα σε 3,5 χρόνια».


efsyn.gr

 
Top