Το παιδί είχε πυρετό 40C και η επιδρομή συνέβη αφού ένας γιατρός ανέφερε την οικογένεια στο τμήμα παιδικής ασφάλειας της Αριζόνα (DCS).

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν έφοδο σε ένα σπίτι, σπάζοντας την πόρτα προκειμένου να ανακτήσουν έναν άρρωστο δύο ετών παιδί, το οποίο οι γονείς δεν είχαν εμβολιάσει.

Οι αξιωματικοί, με τα πυροβόλα όπλα τους, πήγαν στο σπίτι που βρίσκεται στην Αριζόνα επειδή η μαμά και ο μπαμπάς του αγοριού δεν τον πήγαν στα έκτακτα περιστατικά, όπως τους πρότεινε ο παιδίατρος.

Ο νόμος που επιτρέπει στους αστυνομικούς να ανακτούν παιδιά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ισχύει στην Αριζόνα, παρόλο που πολλοί χρήστες του διαδικτύου χαρακτήρισαν τη βίαιη είσοδο της αστυνομίας στην προκειμένη περίπτωση ως «υπερβολική».

Το παιδί είχε πυρετό 40C και η επιδρομή συνέβη αφού ένας γιατρός ανέφερε την οικογένεια στο τμήμα παιδικής ασφάλειας της Αριζόνα (DCS).

Στη συνέχεια, το DCS ειδοποίησε την αστυνομία.


Αρχικά υπήρξε φόβος ότι το παιδί είχε μηνιγγίτιδα, αν και αργότερα αποδείχθηκε πως είχε μόλυνση.

Ο Νίκολας Μπόκα, δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε στο ABC15: «Είναι απολύτως γελοίο.

Κλότσησαν την πόρτα, με τα όπλα τραβηγμένα ... αυτά θα πρέπει να προορίζονται για βίαιους εγκληματίες.»

Περιέγραψε τους πελάτες του ως «καλή οικογένεια» και είπε ότι η επιδρομή ήταν «σπατάλη κρατικών πόρων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προηγουμένως είχε χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας αλλά ο μπαμπάς του παιδιού αρνήθηκε να τους αφήσει να μπουν μέσα.

Επέστρεψαν με ένταλμα έρευνας και αναγκάστηκαν να εισέλθουν βίαια, αφού η οικογένεια αρνήθηκε να συνεργαστεί, όπως υποστηρίζεται.

Η εκπρόσωπος του κράτους Κέλι Τάουνσεντ, η οποία βοήθησε να περάσει η ισχύουσα νομοθεσία, δήλωσε: «Αυτή δεν είναι η χώρα που αναγνωρίζω».

Περιέγραψε την αστυνομική δράση ως «λάθος» και είπε ότι οι αρχές πρέπει να επικεντρωθούν σε περιπτώσεις παραμέλησης.

reader.gr
 
Top